Så blir prins Henriks begravning – se bilderna inför ceremonin

Så blir prins Henriks begravning – se bilderna inför ceremonin

Under tisdagen kommer prins Henrik att begravas. Nu har detaljerna om ceremonin kommit och snart kommer gästlistan på alla som bjudits in.

Hela den danska kungafamiljen kommer givetvis till tisdagens bisättning, men hur blir det med de andra gästerna? Prins Henrik kommer i morgon att föras mot sin sista vila och runt 60 gäster kommer att delta och ceremonien varar i 45 minuter, berättar hovet nu. Bisättningen börjar klockan 11.00, det blir en liten, privat ceremoni för den närmaste familjen. En gästlista kommer senare att presenteras, uppger hovet.

Läs mer: 11 oförglömliga retrobilder från prins Henriks liv

Sedan ska prins Henriks aska spridas på två olika platser, i slottsträdgården på hans älskade Fredensborgs slott och i havet. Hovet säger att detta kommer ske under helt privata ceremonier och man kommer heller inte att berätta exakt var hans aska kommer att spridas i slottsträdgården.

Läs mer: Se kungafamiljens sista bild på prins Henrik

Men redan i dag har flera av prins Henriks vänner och gudbarn samt hans franska familj varit i Christiansborg Slotskirke för en privat ceremoni. Hovet uppger att även prinsessan Benedikte och hennes familj besökte slottskyrkan under dagen.

Läs mer: Se filmen! Här tittar Frederik, Mary och barnen på Henriks blomsterhav

I helgen samlades hela kungafamiljen vid prins Henriks kista, vi såg kronprins Frederik och kronprinsessan Mary med sina barn och prins Joachim och prinsessan Marie med barnen. Kronprinsessan Mary hedrade sin svärmor drottning Margrethe med en extra djup hovnigning utanför slottskyrkan. Kistan, som är draperad i en dansk flagga, har placerats på ett så kallat “Castrum doloris”, en katafalk som täckts av sammet.

Kronprinsessan Mary gjorde en djup hovnigning framför drottning Margrethe. Något som både hon och prinsessan Marie är vana att göra, här niger man självklart för sin drottning.

Läs mer: Bildextra! 8 kärleksfulla ögonblick från Henriks liv

Hovet uppger att över 14 000 människor har besökt slottskyrkan de senaste dagarna. I filmen nedan kan man också se att drottning Margrethe har signerat sin krans med namnet Daisy.

Se filmen när danska folket tar farväl av prinsen:

Videon kunde inte hittas

Foto: Stella Pictures, det danska kungahuset