Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så blir prins Henriks begravning – se bilderna inför ceremonin

19 feb, 2018, 12:24 
Agneta Nisbeth
Under tisdagen kommer prins Henrik att begravas. Nu har detaljerna om ceremonin kommit och snart kommer gästlistan på alla som bjudits in.
Annons

Hela den danska kungafamiljen kommer givetvis till tisdagens bisättning, men hur blir det med de andra gästerna? Prins Henrik kommer i morgon att föras mot sin sista vila och runt 60 gäster kommer att delta och ceremonien varar i 45 minuter, berättar hovet nu. Bisättningen börjar klockan 11.00, det blir en liten, privat ceremoni för den närmaste familjen. En gästlista kommer senare att presenteras, uppger hovet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sedan ska prins Henriks aska spridas på två olika platser, i slottsträdgården på hans älskade Fredensborgs slott och i havet. Hovet säger att detta kommer ske under helt privata ceremonier och man kommer heller inte att berätta exakt var hans aska kommer att spridas i slottsträdgården.

Annons

Men redan i dag har flera av prins Henriks vänner och gudbarn samt hans franska familj varit i Christiansborg Slotskirke för en privat ceremoni. Hovet uppger att även prinsessan Benedikte och hennes familj besökte slottskyrkan under dagen.

I helgen samlades hela kungafamiljen vid prins Henriks kista, vi såg kronprins Frederik och kronprinsessan Mary med sina barn och prins Joachim och prinsessan Marie med barnen. Kronprinsessan Mary hedrade sin svärmor drottning Margrethe med en extra djup hovnigning utanför slottskyrkan. Kistan, som är draperad i en dansk flagga, har placerats på ett så kallat “Castrum doloris”, en katafalk som täckts av sammet.

Annons

Kronprinsessan Mary gjorde en djup hovnigning framför drottning Margrethe. Något som både hon och prinsessan Marie är vana att göra, här niger man självklart för sin drottning.

Hovet uppger att över 14 000 människor har besökt slottskyrkan de senaste dagarna. I filmen nedan kan man också se att drottning Margrethe har signerat sin krans med namnet Daisy.

Se filmen när danska folket tar farväl av prinsen:

Videon kunde inte hittas

Foto: Stella Pictures, det danska kungahuset

 

Annons