Så blir prinsessan Birgitta flotta födelsedagsparty – allt om den stora festen

Så blir prinsessan Birgitta flotta födelsedagsparty - allt om den stora festen
Svensk Damtidning avslöjar!
Annons

Birgitta-Ibl

Svensk Damtidning kan nu avslöja att kung Carl Gustaf, 70, kommer att hålla en storslagen fest för sin storasyster, prinsessan Birgitta på hennes 80-årsdag den 19 januari, imorgon torsdag.

Smokingpartyt äger rum ute på Drottningholms slott på Ekerö och som vanligt när kungen håller i de festliga trådarna kommer gästerna att bjudas på pompa och ståt, uppträdanden och – enligt vad Svensk Damtidning fått höra – en och annan överraskning i form av hemliga artistuppträdanden. Kronprinsessan Victoria ska också vara inblandad i planeringen som omgärdas av mycket hysch, hysch. Hon står sin faster “Biggan” väldigt nära.

Annons

Annons

Prinsessan Birgitta, som bor på Mallorca i Spanien, vet såklart att hon ska infinna sig på slottet. Men frågan är hur mycket mer hon känner till om detaljerna, därför ska vi heller inte avslöja för mycket… Dessutom vill ju kungen självfallet överraska sin storasyster ordentligt.

– Jag vill inte prata om hur vi ska fira, säger Birgitta vänligt när Svensk Damtidning ringer upp.

Ser prinsessan fram emot att fylla år?

– Nej, men jag är tacksam över att jag får vara frisk.

Vi kan räkna med att alla Hagasessorna kommer att närvara, såsom när kungen höll ett hemligt 80-årskalas för prinsessan Margaretha på Kungliga slottet 31 oktober 2014.

Annons

Prinsessan Birgitta, som enligt egen beskrivning är lite utav en hönsmamma, ska förstås också uppvaktas stort av sina tre barn, Carl Christian, 54, Désirée, 53, och Hubertus, 50, samt sina barnbarn. Allihop flyger till Sverige från Tyskland där de bor. Det kommer såklart också massor av kära och goda vänner till festen för att fira den härliga prinsessan.

När det vankas fester i familjen Bernadotte ställs alltid gästrummen på Stockholms slott i ordning för Hagasessorna och andra speciellt inbjudan, men Birgitta brukar föredra att bo på Hotel Diplomat på Strandvägen, eller “Dippan” som det kallas i societeten.

Även om festen blir en glädjens kväll, så kommer det säkert samtidigt kännas lite tomt för prinsessan Birgitta. Det blir nämligen första födelsedagen utan maken prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen, som gick bort i mars 2016.

Av: Anna von Koch.
Foto: Ibl.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Så blir prinsessan Birgitta flotta födelsedagsparty – allt om den stora festen”

 1. Stefan skriver: 18 januari, 2017

  Birgitta ingår till skillnad från hennes systrar i Kungahuset och kan därmed enligt inkomstskattelagen ta del av statliga förmåner utan beskattning. Klart att kungen då slår på stort och öppnar upp sedelklämman med apanage rejält.
  De hemliga artistuppträdandena lär om kungen får bestämma inte inkludera något ur den högre kulturella skolan. Lill-Babs är väl ingen vild gissning.


 2. CVM skriver: 18 januari, 2017

  Stefan
  Kultur är något Kungen saknar sedan barnsben men ändå pratar han om att vårda kulturarvet
  att då inbjuda Lill-Babs tyder ännu mer på hans dåliga Kulturella bildning!
  Trevlig Dag
  C.


 3. Gigi skriver: 18 januari, 2017

  Lill-Babs & Lill Lindfors.


 4. Pia skriver: 18 januari, 2017

  Drottningholms slott ligger på Lovön i Ekerö kommun. För många hör Lill-Babs och Lill Lindfors höjden av kultur. Birgitta kanske hör till dem. Det är ju hennes fest. Grattis Birgitta!


 5. Marguerithe skriver: 18 januari, 2017

  Kungen får väl bjuda på den underhållning som födelsedagsbarnet önskar. Allt annat vore ju fel. Birgitta har inte uppskattat kultur i den högre skolan till makens besvikelse.


 6. mini skriver: 18 januari, 2017

  Birgitta och Barbro/Lill-Babs är goda vänner sedan många,många år!


 7. Allegra skriver: 18 januari, 2017

  vilken trist snobbism i kommentarerna ovan – skäms. Fulländat artisteri är det enda som räknas och det finns verkligen hos Lill-Babs som Lill Lindfors. Att sen genren inte duger för somliga skönandar för festkväll till Birgitta är lyckligtvis inget problem för någon.


  1. Eva H. skriver: 18 januari, 2017

   Jag håller fullständigt med dig ! Födelsedagsbarnet ska trivas och få den underhållning hon trivs med. Alla gillar inte opera. Det är konstigt att en del här alltid måste klaga. Tycka och smak ska man inte diskutera. Ett stort Grattis till prinsessan Birgitta, en riktigt “tuff brud”.


 8. Pling skriver: 18 januari, 2017

  Prinsessan Birgitta sommarpratade i juli 2009. Hon må vara duktig på att sola och spela golf, men inte så mycket mer apropå de förväntade kulturella inslagen på 80-årskalaset. Men det är ju hon som ska trivas.


 9. Nina S skriver: 18 januari, 2017

  …Birgittas kommentar om sin bror i tv-programmet ” Hemma hos Parneviks”, var väldigt syrlig….och ändå ordnar kungen fest för henne…?
  Kommentaren kanske ingick i ett manus, men man borde väl inte delta i sådant program som prinsessa och säga så, om släkten, oavsett hur mycket arvode som utgår.


 10. Johannes skriver: 18 januari, 2017

  Det blir för övrigt minst andra gången Lill Lindfors uppträder på en Bernadottsk 80-årsfest. 1989 gjorde hon det för greve Lennart Bernadotte på Mainau – ett framträdande som gjorde starkt intryck, enligt Bernadottes memoarer. Uppenbarligen uppnådde han inte den kulturella upplysning som damtidningskommentatorerna dessbättre lyckats med.


 11. Yvonne skriver: 19 januari, 2017

  Undrar varför inte Birgitta firar sin dag hemma hos sig?


  1. Christina Kari Helsinki skriver: 19 januari, 2017

   Billigare hos Kungen.


 12. Obs skriver: 19 januari, 2017

  Yvonne

  Varken Margareta eller Birgitta har kanske råd med stora fester. Kungen har ett väl tilltaget apanage, som han inte behöver redovisa, och han snålar såklart inte när det gäller att uppmuntra sina åldrande systrar.


 13. KalasFia skriver: 19 januari, 2017

  Härligt med fester! Och så klart är det surtanter…( som inte är bjudna???) som kommenterar här. Får ni inte komma varken till Stockholm eller Mallorca på fest? Blir flera tillställningar för att fira.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar