Så blir prinsessan Madeleines bröllop

Prinsessan Madeleine berättar själv om bröllopsplaneringen och avslöjar att hon håller i trådarna från USA – och har gott stöd från medhjälparna på hemmaplan.

Nu börjar nedräkningen på riktigt kan man säga. Det känns att det är något stort på gång. Prinsessan Madeleine har väntat länge på att gifta sig och bilda familj. Om knappt fyra månader är det dags.

– Tänk att det är mindre än 4 månader kvar! Tiden går fort när man har roligt. Vi planerar för fullt. Trots att jag befinner mig i New York och arbetar för Childhood så går planeringen jättebra.

Stödet från familjerna

Vi får fantastisk hjälp hemifrån och stödet från våra familjer underlättar väldigt mycket för både mig och Chris, säger prinsessan Madeleine i en intervju på Hovets hemsida.

Systrarna

Äntligen får vi då stifta bekantskap med Chris familj – Hans mor, Eva O´Neill, och hans fyra systrar. (Eva O´Neill är mamma till två, de andra två systrarna har samma pappa som Chris).

Lördagen den 8 juni vigs prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill i Slottskyrkan på Kungliga slottet. Hur ser då planeringen ut? Enligt bruden själv är det många som är inblandade och som lägger ner både tid och energi.

Lagarbete

– Vi vill inte nämna enskilda personer utan det är ett lagarbete och det är flera som är engagerade. Vi är otroligt tacksamma för all hjälp vi får!

Inga tärnor

Madeleine har ju som bekant ett annat stort bröllop, som hon kan ha som förebild. Storasyster Victorias magnifika vigsel i Storkyrkan blev både intim och storslagen på samma gång. Madeleine gör som Victoria och utesluter tärnor.

Svårt att välja

Prinsessan berättar inte varför hon inte kommer att ha några tärnor, men vi antar att det är svårt att välja ur den stora vänkretsen. Dessutom är de flesta gifta redan. (Inte för att det spelar någon roll i modern tid).

Brudnäbbar

– Chris kommer att ha en bestman vid sin sida men jag kommer inte att ha brudtärnor. Precis som min mamma och min syster kommer jag att ha brudnäbbar, det är en bröllopstradition som jag gärna vill föra vidare.

Kommer bröllopet att sändas i tv?

Prinsessan Madeleine berättar i intervjun att hon vill göra bröllopet så tillgängligt som möjligt. Ännu är förhandlingarna inte klara, därför är prinsessan vag när hon berättar:

– Men ett definitivt besked om hur det kommer att sändas är inte riktigt klart än.

Vilka får komma?

Det blir ett eftermiddagsbröllop med efterföljande middag ute på Drottningholms slott. Brudparet har hållit vännerna på sträckbänken ett tag nu och än är inte inbjudningskorten utskickade. Lite panik i societeten får vi räkna med framöver.

Svår process

– Inbjudningskorten kommer att skickas ut före den 1 april så vi har lite tid på oss. Det har varit en svår process då man gärna vill bjuda alla men tyvärr så går ju inte det, berättar prinsessan.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, Stella Pictures

Läs mer:

Madeleines revansch>>

Prinsessan Madeleine om bröllopet – ny intervju››