Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så blir prinsessmakens begravning

08 mar, 2016, 13:15 
Ellen Myrgård Lindén
En prins föddes och en annan gick ur tiden. På lördag begravs prinsessan Birgittas make Hansi i Tyskland. Men även hemma i Stockholm tar man farväl av prinsen.
Annons
begravning2 ste

Lördagen, den 12 mars, blir en sorgens dag för kungafamiljen. Då begravs nämligen prinsessan Birgittas make Johann Georg av Hohenzollen, av de närmaste kallad Hansi, i Hedingers kyrka, i Tyskland. Hansi blev 83 år gammal och både kungen och drottningen närvarar vid ceremonin medan Carl Philip, Madeleine och den nyblivna tvåbarnsmamman Victoria stannar hemma. Här är detaljerna kring begravningen:

Var: I Hedingers Kyrka, nära prinsens slott Sigmaringen.

När: På lördag, den 12 mars.

Hur: En privat begravningsgudtjänst för familjen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kyrkan
Begravningen kommer att ske i Hedingers kyrka, i tyska Sigmaringen.

I samband med begravningen kommer det att ske en serafimerringning mellan kl. 12-13 i Riddarholmskyrkan. Och strax innan förs Johann Georgs serafimersköld ur Livgardet, från Västra valvet på Kungliga slottet, till Riddarholmskyrkan. Skölden kommer sedan att stå uppställd i koret under ringningen. I ceremonin, hemma i Stockholm, deltar även en musikkår ur Försvarsmakten.

– Jag och min familj har med stor sorg tagit emot beskedet att prinsessan Birgittas make Johann Georg prins von Hohenzollern har avlidit, lät kungen hälsa i samband med Hansis bortgång.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons