Så blir vårens stora kungliga superparty

Victoria reser dit!
Victoria.ste

Kung Willem-Alexander av Nederländerna fyller 50 år den 27:e april. Den populäre kungen planerar nu ett stort party. Jämna födelsedagar firas nämligen stort i den kungliga världen, tänk bara på kung Carl Gustafs 70-årsbaluns förra året.

Willem-Alexander och Máxima har redan meddelat att de på födelsedagen kommer att hålla en stor galamiddag i kungliga palatset i Amsterdam. En extra twist är att nederländare som firar en jämn födelsedag samma dag är inbjudna att delat i ett lotteri om platser till middagen. Nederländska hovet har dessutom meddelat att palatset kommer att hålla öppet för allmänheten i 50 timmar i sträck från den 28:e april.

Om det blir någon privat fest har hovet ännu inte kommunicerat, men allt mer talar för det. Kronprinsessan Victoria kommer nämligen att resa till Haag den 26:april. Enligt kungahusets officiella kalender är det för att vara med vid ett möte om C-vapenkonventionen.

Kronprinsessan och Willem-Alexander är nära vänner och umgås privat. Den svenska och nederländska kungafamiljen har haft nära band till varandra i generationer och Willem-Alexanders mamma prinsessan Beatrix är Victorias gudmor. Victoria är gudmor till kronprinsessan Catharina-Amalia och Willem-Alexander är en av Estelles fem faddrar.

Victoria-stella