Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så blir vårens stora kungliga superparty

28 feb, 2017, 07:30 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Victoria reser dit!
Annons
Victoria.ste

Kung Willem-Alexander av Nederländerna fyller 50 år den 27:e april. Den populäre kungen planerar nu ett stort party. Jämna födelsedagar firas nämligen stort i den kungliga världen, tänk bara på kung Carl Gustafs 70-årsbaluns förra året.

Willem-Alexander och Máxima har redan meddelat att de på födelsedagen kommer att hålla en stor galamiddag i kungliga palatset i Amsterdam. En extra twist är att nederländare som firar en jämn födelsedag samma dag är inbjudna att delat i ett lotteri om platser till middagen. Nederländska hovet har dessutom meddelat att palatset kommer att hålla öppet för allmänheten i 50 timmar i sträck från den 28:e april.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Om det blir någon privat fest har hovet ännu inte kommunicerat, men allt mer talar för det. Kronprinsessan Victoria kommer nämligen att resa till Haag den 26:april. Enligt kungahusets officiella kalender är det för att vara med vid ett möte om C-vapenkonventionen.

Kronprinsessan och Willem-Alexander är nära vänner och umgås privat. Den svenska och nederländska kungafamiljen har haft nära band till varandra i generationer och Willem-Alexanders mamma prinsessan Beatrix är Victorias gudmor. Victoria är gudmor till kronprinsessan Catharina-Amalia och Willem-Alexander är en av Estelles fem faddrar.

Victoria-stella
Annons