Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Så blir Victorias och Daniels lyxiga skärgårdsdröm – alla detaljerna

28 jun, 2021, 15:30 
Lars Johansson
AvJulia Navrén
Fyra nya hus, ett två och en halv meter högt plank, mur, pool och gångavstånd till exklusiva Fågelbro golfbana.
Så här kommer Victorias och Daniels nya sommarparadis på Värmdö att se ut – i detalj.
Svensk Damtidning kan även avslöja att det är H&M-paret Karl-Johan och Leonie Persson som lockat sina bästa vänner till Värmdö – bara ett stenkast från där kronprinsessan hade sin möhippa 2010.
Annons
Prins Daniel är KUNG på golfbanan – kolla in svingen!Brand logo
Prins Daniel är KUNG på golfbanan – kolla in svingen!

På idylliska Fågelbrolandet i Värmdö kommun har kronprinsessan Victorias och prins Daniels drömmar om ett alldeles eget sommarboende i Stockholmstrakten börjat ta fart.

Den lilla grusinfarten som leder in till tomten skvallrar knappast om att det här inom en snar framtid kommer att promenera en kunglig familj.

Grävmaskinerna är redan i full gång. Där bakom den skogsbeklädda åsen ska Victorias och Daniels önskan om ett skärgårdsparadis förverkligas. Granar, ekar, hassel och blåbärsris. Idyllen är total.

Victoria och Daniel ska bygga ett nytt skärgårdsparadis på Värmdö.

– Det är en privat investering, och det är ingen offentlig bostad, säger Margareta Thorgren till Nacka Värmdöposten som var först med att berätta om nyheten.

Victoria och Daniel köpte tomten redan förra året

Tomten köptes redan förra året, men det är inte förrän nyligen som kronprinsessparet fått bygglovet godkänt. En av aspekterna inför affären var närheten till Haga slott. Här ska Victoria och Daniel, Estelle och Oscar tillbringa helger och lov.

Annons

I beslutet från Värmdö kommun framgår det att en ny huvudbyggnad ska uppföras, precis som ytterligare tre kompletterande byggnader. Samt en pool. Allt ramas in av ett två och ett halvt meter högt plank och en mur.

På den 16 386 kvadratmeter stora tomten, tillkommer även 7 359 kvadratmeter vattenareal, står i dag redan fyra byggnader. Dessa ska nu rivas och ersättas med nya magnifika skapelser.

Värmdö kommun skriver vidare i bygglovet:

"Alla byggnader har stående träpanel som målas med järnvitriol så att de blir silvergrå, fönstren är av trä och ska behandlas så att även de får en grå ton. Tak på huvudbyggnad och komplementbyggnad nr 1 är bevuxna med växter i form av sedumtak medan taken på komplementbyggnad nr 3 och komplementbyggnad nr4 är belagda med grå plåt. Terrasserna runt byggnaderna görs av grånat trä respektive betong".

Kronprinsessparet behåller dock bryggan, samt delar av en äldre stenkistebrygga, och en sjöbod.

Området är en riktig sommaridyll!

Victoria och Daniel behåller bryggan – men river fyra hus

Själva strandlinjen verkar inte ha varit nyttjad på år och är täckt av vass. Här kommer det behöva åtgärdas ett och annat för att Estelle och Oscar ska kunna bada utan risk för rivsår.

Annons

På själva tomten står nu skog som delvis behöver röjas för att byggplanerna ska kunna förverkligas.

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Nacka Värmdöposten.

Det är välbärgade grannar kronprinsessan Victoria och prins Daniel får.

Längs med strandremsan som ramar in Fågelbros fashionabla golfbana finns ett stråk med tomter och lyxiga villor. De stora markägarna ute på Värmdö är framför allt Olof Stenhammar, familjen Wallenberg och H&M-familjen Persson. Stefan Persson har själv sommarhus bara ett stenkast från golfbanans östra hörn.

Victoria och Daniel har gångavstånd till Fågelbro golfbana

Att det har gångavstånd till en av de mest attraktiva golfbanorna i trakten är definitivt ingen nackdel för prins Daniel som är en skicklig golfare och gärna spelar så snart han får en möjlighet. Det kan till och med ha varit en av faktorerna som avgjorde hans och Victorias val av plats för sommarboendet.
– Jag älskar golf. Tyvärr blir det alldeles för lite. Man känner att man är alldeles för ojämn. De bra slagen är bra, men de dåliga alldeles för dåliga, har prins Daniel berättat för Svensk golf om hur det är att utöva sporten och samtidigt vara småbarnsförälder.

Kronprinsessparet får Fågelbro Golf & Country Club på gångavstånd.

På Fågelbro golf och countryclub finns alla bekvämligheter som går att tänka sig för den aktiva familjen. Förutom huvudattraktionen – själva golfbanan– finns även swimmingpool, tennisbanor och padelbanor.

Vägen hem till kronprinsessparets tomt går rakt igenom golfbanan, så det kan nog hända att en del blickar kommer kastas på de svarta säpobilarna när de rullar in med Sveriges blivande drottning och hennes familj som medpassagerare.

Victoria och Daniel ska inte sluta spendera somrarna på Öland, men kanske blir det något färre dagar på ön framöver.

Att de kommer trivas i sitt nya paradis nära huvudstaden råder det dock ingen tvekan om.

Annons