Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så bor Victoria och Daniel i palatset under Danmarksbesöket

16 sep, 2019, 16:50 
Nu har Victoria och Daniel checkat in på Amalienborg Slot, närmare bestämt i Christian 7:s Palæ, som är drottning Margrethes gästpalats. En kunglig rokokodröm från 1754, och danska kungafamiljens svar på gästvåningen på Stockholms slott.
Annons

Alla de fyra minipalatsen på Amalienborg är nästan identiska och alla är döpta efter danska kungar. Hjälp, för en svensk är de nästan lite svåra att skilja på!

Christian 7:s Palæ
Christian 7:s Palæ

Så bor Daniel och Victoria

Men alla har sin egen uppgift:

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary och deras barn Christian, Isabella, Vincent och Josephine bor i grannpalatset, Frederik 8:s Palæ. De danska kronprinsbarnen kommer att hinna träffa sin pappas svenska syssling och hans fru när de kommer hem från skolan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria och Daniel på besök hos det danska kronprinsparet
Victoria och Daniel med det danska kronprinsparet

Men dronningen själv då? Ja, henne hittar vi också här. Hon har sitt officiella kungliga residens i Christian 9:s Palæ. Kolla efter flaggan, när den är hissad så är Margrethe hemma!

Därför träffar Margrethe inte Victoria och Daniel

Men det är hon ju alltså inte just nu, som vi tidigare har berättat. Danska hovet upplyser att dronningen just nu befinner sig utomlands, och kronprins Frederik har därför fått rycka in som regent.

Just det, det fjärde och sista minipalatset? Ja där är det helt enkelt museum.

Foto: TT/Wikimedia commons

Annons