Så bryter drottning Elizabeth jultraditionen

Drottning Elizabeth.
Kates föräldrar har aldrig bjudits in. Men efter ett halvårs äktenskap med prins Harry bjuds nu Meghans mamma Doria in av drottning Elizabeth att fira jul med den engelska kungafamiljen. Anledningen? Meghan har ingen annan familj.
Annons

Drottning Elizabeth tar ett helt nytt och stort steg efter att hennes barnbarn, prins Harry, har gift sig med sin Meghan. Drottningen har nämligen bjudit in Meghans mamma, Doria Ragland, 62, till att fira jul med den brittiska kungafamiljen på slottet Sandringham. Det skriver Daily Mail.

Annons
Hej och hjärtligt välkommen i jul! Drottning Elizabeth räcker ut handen till Meghans mamma Doria Ragland.
Hej och hjärtligt välkommen i jul! Drottning Elizabeth räcker ut handen till Meghans mamma Doria Ragland.

Drottning Elizabeth vinkar.

Hittills har drottningen aldrig tidigare bjudit in de ingiftas föräldrar till gemensamt julfirande. Kates föräldrar har exempelvis aldrig firat jul med kungafamiljen. De har flera gånger varit med i kyrkan på julaftonsmorgon men då alltid övernattat i närliggande Anmer Hall istället för Sandringham.

Kates familj är med kungafamiljen i kyrkan på julafton, men inte mer.
Kates familj är med kungafamiljen i kyrkan på julafton, men inte mer.

Att bjuda in ingiftas släkt till julfirande bryter mot kungafamiljens tidigare traditioner, men drottning Elizabeth väljer trots det att bjuda in Doria Ragland till jul. Allt för att visa respekt mot sitt barnbarns fru. Samtidigt handlar det sannolikt också om att hertiginnan Meghan, som är född och uppvuxen i USA, inte har någon familj i England.

Amerikanska Meghan saknar sin familj under julen, därför bjuds Doria Ragland in.
Drottning Elizabeth inser att amerikanska Meghan kanske saknar sin familj under julen, därför bjuds Doria Ragland in.

Både Meghan och hennes mamma uppges vara mycket glada över inbjudan. För det nygifta paret Harry och Meghan är det här sista julen utan barn då paret väntar sitt första barn i vår. Därför är det också naturligt att Megan vill ha sin mamma nära under julen.

Doria och prins Charles firar även jul ihop

Doria har sedan Harry och Meghans bröllop i maj varit på besök i England flera gånger. Hon lovordades stort för sin värdighet under bröllopet då det var stor dramatik kring Meghans pappa Thomas Markle. Pappa Thomas var inbjuden men kunde inte komma av hälsoskäl, nyligen hjärtopererad som han var. Något som gjorde att Meghan plötsligt stod utan en pappa att gå med fram till altaret med. Efter många om och men tog Harrys pappa, prins Charles, tag i uppgiften och ledde sin svärdotter fram till sin väntande son.

Meghans mamma Doria och Harrys pappa prins Charles kom varandra nära under bröllopet, då även Charles agerade stand-in-pappa och förde Meghan fram till altaret. Nu får de fira jul ihop också.
Meghans mamma Doria och Harrys pappa prins Charles kom varandra nära under bröllopet, då även Charles agerade stand-in-pappa och förde Meghan fram till altaret. Nu får de fira jul ihop också.

Doria är den enda i familjen som Meghan har stadig kontakt med. Hon var också den enda i Meghans familj som var med på bröllopet. Meghans småbråkiga halvsyskon på pappans sida har hon varken vuxit upp med eller haft någon särskilt god kontakt med hittills.

Meghans mamma Doria, Harrys pappa prins Charles och hans Camilla på deras barns bröllop.
Meghans mamma Doria, Harrys pappa prins Charles och hans Camilla på deras barns bröllop.

Doria var också i London i september då Meghan släppte en kokbok.

Harry får träffa svärmor Doria även över julen, här är de tillsammans på Meghans bokreleasefest i september.
Harry får träffa svärmor Doria även över julen, här är de tillsammans på Meghans bokreleasefest i september.

Doria och dottern Meghan.

Hertigparet själva har landat i London igen efter en över två veckor lång resa i Australien och samlar sig nu för traditionellt, kungligt julfirande. Det blir Christmas pudding, ugnsstekt kalkon, afternoon tea och fruktjulkaka, tillsammans med hela, härliga släkten – Harrys bror William, Kate och deras tre små barn, pappa prins Charles, hans fru Camilla, farmor drottning Elizabeth, farfar prins Philip, samt nytillskottet Meghans mamma Doria.

Harry och Meghans officiella bröllopsbilder.

Läs också:

Foto: TT, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Så bryter drottning Elizabeth jultraditionen”

 1. Anita skriver: 7 november, 2018

  Så font att tänka så utav drottningen.🌹🌹🌹


 2. Christina skriver: 7 november, 2018

  Hon har familj , men valt att säga adjö till dem . Sorgligt .


  1. m skriver: 8 november, 2018

   precis, det finns människor som bokstavligen inte har någon annan familj och dit tillhör inte Meghan.


  2. Olga skriver: 8 november, 2018

   Instämmer.

   Även detta icke-exciterande familjen ( pappan) betalade för M. privata skolor-universitet-fixade ingång i Hollywood-fabriken och hjälpte fr. början…
   och nätet överfullt med foton med lilla M+äldsta systern, M+bror…

   jo-jo, ” Meghan har ingen annan familj” heter det…


 3. Hans Johanson skriver: 7 november, 2018

  Vem sjutton bryr sig. Denna kungaidioti


  1. Gunilla Andersson skriver: 12 november, 2018

   Ja du tydligen.


 4. Vesna skriver: 7 november, 2018

  Vad mysigt! Mamman är bäst! Pappan är inte bra!
  I en konflikt är minst två inblandade.


 5. PernillaA skriver: 8 november, 2018

  Lite konstigt är det nog ändå, det finns många intervjuer med meghan innan hon blev bekant med Harry och i dessa intervjuer talar hon ofta om sin pappa. Mannen som enligt henne själv är viktig för henne men som hon ignorerar, hon berättade inte ens själv för honom att hon är gravid, i stället försöker hon att bli everybodys princess , får se hur länge denna show går hem en show som är för instuderad


 6. gunda skriver: 8 november, 2018

  veldig hyggelig gjort av dronningen, men hvis det stemmer at Kates foreldre aldri har vært med går det ikke an å gjøre sånn forskjell.


 7. PernillaA skriver: 8 november, 2018

  nej tycker också att hon ska behandla alla lika.
  Fast det kanske är ett arrangemang också, jag personligen skulle nog hellre fira med familjen än med drottningen, är säkert jobbigt att som familjemedlem till Kate behöva fira med drottningen, riktigt naturligt som med kärnfamiljen blir det ju inte


 8. Helene skriver: 8 november, 2018

  Meghans halvsyskon (på faderns sida) samt även Fadern själv, har basunerat ut olika versioner i media.—Föreställer mej att vi: “allmänheten” –inte vet något om denna familjs historia.–Av den anledningen bör ej Meghan smutskastas.


  1. Marie S. skriver: 12 november, 2018

   Instämmer helt. Smutskastning behövs ej.
   Halvsyskon och Fadern som skämt ut sig i media gör bäst i att hålla sig på avstånd.


 9. Ina skriver: 11 november, 2018

  Julen er som bekendt hjerternes fest – så sørgelig at Meghan ikke kan vælge sin familie til – men kun foretrækker sin mor.
  Dronningen har sikkert set sig nødsaget til at træffe denne beslutning af hensyn til familie freden. Og da hun jo er en ældre dame nu så er der sikkert ikke så mange jule højtidligheder mere hun kan se frem til.


 10. Marie S. skriver: 12 november, 2018

  Olga
  Meghan har sin mamma.
  Halvsyskon på pappans sida behöver hon ej umgås med överhuvudtaget.
  Det är ett fritt val inget tvång. Så även umgänge med fadern.
  Självklart har fadern fått betala skolavgifter mm under dotterns uppväxt precis som alla andra separerade/skilda föräldrar måste betala ett underhåll varje månad för sina barn. Det är lag på det och straffbart att ej göra detta.
  Summan bestäms efter inkomstnivån.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar