Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Så fick Stefan Löfven kungen att skratta!

30 okt, 2019, 15:45 
Spana in kungens härliga skratt under slottsmötet med statsminister Stefan Löfven! Vad var det egentligen som hände här?
Annons

Men vad härligt det är när kungen drar på smilbanden! Som Sveriges statschef har han ju en roll som handlar om tyngd och värdighet och det skulle ju inte funka om han gick runt och skrattade jämt.

Men när det väl händer och han skiner upp så blir man ju lite extra glad!

Som när kungen tog emot statsminister Stefan Löfven i det lilla audiensrummet i Östra valvet på Kungliga slottet i måndags eftermiddag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungen och statsminister Stefan Löfven träffas på slottet.
Svenska folket gör tummen upp när kungen är glad – hovets inlägg har i skrivande stund fått mer än 8 000 likes på Instagram.

Kungen tog plats i den sidenklädda soffan, och statsministern slog sig ner på andra sidan bordet. Och sedan hände det: de började skratta.

Kungens skratt med Löfven – en hemlighet

Åt vad, undrar man förstås?

– De här tête-à-tête-mötena äger rum regelbundet, ett par gånger om året, och ger statschefen en möjlighet att uppdatera sig om läget, säger statsministerns pressekreterare Gösta Brunnander till Svensk Damtidning.

Annons

Vad de två talade om under det cirka 45 minuter långa mötet är förstås inte officiellt, men det såg ut att ha varit ett bra samtal där över rosenbegonian på bordet.

Vilka var med?

– Det var bara de två närvarande i rummet. Inga andra. Det var en ren tête-à-tête helt enkelt.

Men det såg så ovanligt hjärtligt ut den här gången. Vad var det som fick dem att se så glada ut?

– Det vet bara kungen och statsministern. Så svaret på den frågan stannar i rummet!

Kungens hemlighet med Löfven stannar i rummet

– Men generellt kan jag säga att kungen och statsministern har en bra och konstruktiv professionell relation och de här mötena är en viktig konstitutionell ordning. Och det är klart att det är givande och att stämningen är god.

Kungen och Stefan Löfven hälsar på varandra på slottet.
Efter Stefan Löfvens fem år som Sveriges regeringschef har han och kungen hunnit lära känna varandra bra.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna, TT.

Annons