Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så firade brittiska kungafamiljen stora högtidsdagen

19 jun, 2017, 14:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Se alla underbara bilder!
Annons

I helgen firades drottning Elizabeth med den årliga paraden Trooping the color och hela den brittiska kungafamiljen stod på slottsbalkongen för att spana på flygplanen som flög förbi. Ceremonin var allvarligare än den brukar efter England både har drabbats av terrordåd och en katastrofal branden den senaste tiden. Något som drottningen också återkom till i sitt tal. Hon sa att det brittiska folket nu står enat i sorgen och att man har visat prov på styrka.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi har satts på prov men folket i Storbritannien har reagerat beslutsamt på motgångarna. Vi är förenade i vår sorg och beslutna att, utan rädsla eller partiskhet, stötta dem som nu bygger upp sina liv efter att ha drabbats så hårt av skador och förluster, skrev hon.

Elizabeth och maken prins Philip höll också en tyst minut för alla offer i både branden och terrorattackerna. Drottningen hade tidigare i veckan, tillsammans med prins William, besökt de som överlevt höghusbranden i Grenfell Tower.

Se fler bilder nedan:

Foto: Stella Pictures

Annons