Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så firade Charles och Camilla sin bröllopsdag

11 apr, 2019, 18:00 
Agneta Nisbeth
prins charles camilla
Vilken fin bild vi fick på prins Charles och Camilla som precis firat sin bröllopsdag - lika förälskade då som nu.
Annons

Under veckan firade prins Charles och hans maka Camilla, hertiginnan av Cornwall sin bröllopsdag med att arbeta. De besökte staden Belfast och slottet Hillsborough Castle på Nordirland och Charles nämnde faktiskt dagen i ett litet tal han höll:

– Mina damer och herrar, vill tacka er för att ni rest ända hit för att fira oss på bröllopsdagen. Så otroligt snällt av er, sa han lite skämtsamt.

Det var i tisdags 14 år sedan de gifte sig, ett bröllop vi minns som mycket nedtonat men ändå vackert och kärleksfullt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prins Charles och Camillas bröllopsfoto

Vigseln ägde rum i St Georges Chapel i Windsor Castle. Här ovan den officiella bröllopsbilden med brudparet samt deras barn. Prins Harry och prins William på ena sidan och Laura och Tom Parker Bowles på den andra sidan.

Annons

Prins Charles fick då äntligen sin älskade Camilla. De hade känt varandra länge, men prinsen valde ändå att gifta sig med Diana, ett äktenskap som egentligen aldrig var riktigt lyckligt.

prins Charles Camilla gifter sig

Efter prinsessan Dianas död så var det många som tyckte det kändes fel att prinsen nu skulle gifta om sin med Camilla, hon som varit hans älskarinna allt medan äktenskapet med Diana höll på att rasa samman.

Men när prins Charles förlovade sig med Camilla den 10 februari 2005 och sedan gifte sig i april samma år så var det ändå många som började acceptera dem som ett officiellt par.Med åren har många nu tagit Camilla till sitt hjärta, hon har verkligen arbetat hårt för att öka på populariteten.

prins Charles och Camilla

Firade med nytt porträtt

Under besöket i Belfast på bröllopsdagen  återöppnade paret slottet Hillsborough Castle efter en fem år lång renovering – de vandrade runt i salarna och i den lummiga trädgården som smyckades av vackra vårblommor av olika slag. Paret avtäckte också en ny målning av prins Charles som ni ser här ovan.

Annons

Vi har också fått en underbar, helt ny svart-vit bild på prinsen och hans hustru, när de tackade för alla lyckönskningar de fått i samband med bröllopsdagen. Ni ser fotot här nedan.

–Tack för era varma hälsningar i samband med prinsen av Wales och hertiginnan av Cornwalls bröllopsdag, skriver de på Instagram.

Foto: TT

Läs även:

Annons