Så firade kungligheterna jul – se alla bilder här!

Så firade kungligheterna jul – se alla bilder här!

Håkon Mosvold Larsen
Runt om i Europa har kungafamiljerna firat jul, så här såg det ut!
Kungaparet önskar glad färde advent – kika in på Drottningholm!
Slå på ljud

Runt om i världen har julhelgen firats av både vanligt folk och kungligheter, vi har koll på hur det gått till runt om i de europeiska och skandinaviska kungahusen!

Harald och Sonja firade med barnbarnen

kronprinsessan Mette-Marit, prins Sverre Magnus, kronprins Haakon och prinsessan Ingrid Alexandra.

Kungafamiljen tog julfoton i samband med inspelningen av videon Adventsstund från Slottakapellet. Kung Harald och drottning Sonja med en meters avstånd till kronprinsessan Mette-Marit, prins Sverre Magnus, kronprins Haakon och prinsessan Ingrid Alexandra.

Håkon Mosvold Larsen

När många väljer att fira på tu man hand så valde kung Harald och drottning Sonja att fira tillsammans med barnen och barnbarnen på kungliga residenset Skaugum. Julen är ju en tuff högtid för medlemmarna i norska kungafamiljen då juldagen markerar att ett år gått sedan Ari Behn gick bort och tre av kungaparets barbarn förlorade sin far.

Efter julfirandet bar det av till Holmenkollen för lite julsemester i Kongsseteren för kungaparet.

Prins Joachim och kronprins Frederik firade på varsitt håll

I Danmark valde man att göra som i Sverige och sända julhälsningar från olika håll. Vi fick se prins Joachim tillsammans med Marie och de fyra barnen prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik och prinsessan Athena med välja ut en gran tillsammans och med gemensam kraft bära den till dörren vid Schackenborgs slott. Härligt att se prins Joachim på benen igen efter den tuffa stroke han drabbades av tidigare under året.

Kronprinsfamiljen skickade även de ut en julhälsning, men från Amalienborg där de borg. Palatset var pyntat till max och Frederik sa några väl valda ord.

– Det blir en annorlunda jul i år. Många av oss kan inte fira jul med de vi vill ha nära, men vi firar oavsett och vi får komma ihåg att vi går mot ljusare tider. Min familj och jag vill allesammans skicka de allra varmaste julhälsningar till er alla!

William och Kate firade privat

I Storbritannien brukar det slås på stort under juletid när kungafamiljen traditionsenligt samlas på Sandringham Castle för ett gemensamt firande. Men i år valde de att fira på var sitt håll och på Instagram valde William och Kate att rikta sig till de som har det svårt under dessa tider.

– Den här julen är våra tankar hos er som spenderar dagen ensamma, ni som är i sorg över förlusten av en närstående och ni i frontlinjen som på något sätt lyckas uppbringa tillräckligt med energi för att sätta era egna liv på paus och riskera er egen hälsa för att ta hand om oss andra, skriver paret på sin Instagram.

Charlene och Albert firade med jättegran

Monacos furstefamilj hade bjudit hem Alberts syster Stephanie och hennes barn som de firade tillsammans med. Charlene lade upp en bild på familjen tillsammans med svägerskan och hennes barn Pauline Ducruet, Camille Gottlieb och Louis Ducruet. Lägg märke till den gigantiska julgranen i bakgrunden!

Belgiska kungafamiljen höll julfirandet litet

Prins Gabriel, drottning Mathilde, prinsessan Eleonore, kung Philippe, kronprinsessan Elisabeth och prins Emmanuel.

Prins Gabriel, drottning Mathilde, prinsessan Eleonore, kung Philippe, kronprinsessan Elisabeth och prins Emmanuel.

Belgiska kungahuset/Michel Gronemberger/Agence BEL

Den belgiska kungafamiljen bjöd på ett nytt porträttfoto till jul och kung Philippe höll ett jultal där han bland annat riktade sig till alla unga som kämpar med ensamhet under den sociala distanseringen som alla måste hålla sig till.