Så firar William och Kate jul – vi har alla detaljer!

Kate och William

Det blir en strålande jul i år också för Kate och William med barn. Vi avslöjar hur och var de ska fira!

Ni känner så väl igen det, eller hur? Sista minuten-shopping och stress i köket. Varje år är det likadant. Snart står julen för dörren och då ska allt vara fridefullt med tindrande ljus, glada skratt och massor av paket under den dekorerade granen. Lika svårt är det att få till utan att hjärtat bultar och svetten rinner. Men tack och lov finns hjälp att få. Självaste hertigen och hertiginnan av Cambridge ger inspiration till en perfekt jul.

Prins William och Kate har lycktas jonglera familjeåtaganden, tre barn och en hel del arbete och skapat fin julstämning i sitt hem. Följ deras tips och trolla bort stress och sömnlösa nätter!

Skippa julruschen

Först och främst så har de mixat Williams och Kates jultraditioner för att få en personlig känsla. En sak har de gemensamt hemifrån. De har i god tid påbörjat planeringen och pyntet för att hålla stressnivån på en minimum-nivå. Så smart!Kates syster har berättat om hur de i Middleton-familjen ser till att sprida ut julshoppingen över hela månaden. Inte börja för sent.

Signerar julkorten på sommaren

Drottningen signerar julkorten på sommaren! Så långt i förväg kanske inte vanliga människor behöver starta julplaneringen, men ju förr desto bättre.

Drottning Elizabeth II

Men Kate är lika organiserad som Williams farmor, drottning Elizabeth. Ett exempel på detta är när hon sågs köpa en avtorkbar bordsduk och juldekorationer i London långt före december. Kates motto är ”Ingen oro och stress på julafton”. Dessutom är hertiginnan av Cambridge mycket kreativ.

– Hon växte upp med att göra sina egna julkort, skapa pappersgirlanger och baka marsipanfigurer, så det är självklart att prins George och prinsessan Charlotte kommer att få julpyssla med mamma.

Syltburk med lock

Mormor vill säkerligen vara med då Carole Middleton, sa i en intervju redan 2015, att “Alla barn gillar att baka.” Kate är också känd för att göra egen sylt och chutneys, som hon ger bort till drottningen. En burk med hemgjord sylt gav hon till Elizabeth II i samband med sin första kungliga jul.

Var inte för generös

Ja, när tomten kommer med klappar blir barnen glada förstås. I England stoppar han dem i en julstrumpa. Men prins William vill gärna begränsa tomtens generositet. Han uttryckte med bestämdhet när prins George fyllde tre år, att ”George får alldeles för många saker. Han blir för bortskämd”. Därför gör nu Kate och William så att de inte handlar för många paket till barnen. Och i stället för plastleksaker värnar de om presenter i trä och organiska material. Både George och Charlotte har fått var sin gunghäst i trä och när de kommer till kläder väljer Kate och William plagg från den kungliga, släktgarderoben. Prins George har setts i kläder från när William var liten. Klassiskt och kungligt!

Här firar de jul i år

Så var ska då Kate och William med familj fira jul 2018? Förra året höll de på kungliga traditionerna och tillbringade julhelgen med övriga kungafamiljen på Sandringham Estate. Då var också prins Harry och Meghan med. Det var Meghans första jul med kungafamiljen. I år är det Kates föräldrar som bjuder in. Michael och Carole Middleton gläds åt att ha alla hemma i sitt stora hus i Bucklebury i Berkshire.

Läs också: Här är kungligheterna som snart säger ja!

Läs också: Spelet bakom kungens inställda resa

Läs också: Unik kartläggning! Allt om de kungliga svärmödrarna

Foto: IBL