Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så firas drottning Silvia

11 dec, 2013, 10:01 
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-ibl

Snart är det dags för drottning Silvias födelsedagsfirande. Här får ni veta lite mer om festligheterna som pågår i två dagar.

På hovets hemsida kan vi läsa om hur vår drottning Silvia ska firas på sin födelsedag. För drottning Silvias  70-årsdag – måndagen den 23 december – uppmärksammas på flera olika sätt. Födelsedagsveckan inleds redan onsdagen den 18 december med en mottagning på Kungliga slottet för det officiella Sverige.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
drottning-Silvia-oscarsteatern

På Oscarsteatern

victoria-silvia-carl-g-ibl

Den 19 december firas drottning Silvia med en föreställning på Oscarsteatern i Stockholm. I samband med hyllningsföreställningen kommer en ny stiftelse, H.M. Drottning Silvias stiftelse Care About the Children, att överlämnas till Drottningen. Föreställningen sänds också i Sveriges Television den 23 december.

Annons

Gratulationslistor

Hovet skriver också:

För de som önskar framföra sina hälsningar till drottningen finns gratulationslistor framlagda på Kungliga slottet torsdagen den 19 december och fredagen den 20 december, mellan kl 10.00-13.00. Skrivningarna sker i Spegelsalongen som nås via ingången till Västra valvet vid Yttre borggården.

Privat fest

Det kommer också bli ett mer privat firande av drottningen, den 23 december firar hon sin födelsedag privat med familjen på Drottningholms slott.

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL och faksimil Oscarsteatern

 

Annons