Så firas prinsessan Madeleine av kungafamiljen

Prinsessan Madeleine på prinsessan Adriennes dop

En solig lunch. Teckningar från barnen. Och en väl vald present från Chris, känd för sin säkra smak. Så firas Madeleine på 38-årsdagen!

På hovets nya födelsedagsbild ser vi henne framför en stor och vackert blommande bougainvillea, exakt en sådan som också finns på hennes älskade Solliden.

Men nu är prinsessan Madeleine kvar i Florida, och kanske deppar hon lite över det. Men hon kan i alla fall se fram emot en härlig solig födelsedagsmorgon när hon vaknar i familjens stora villa i Miami strax efter lunch svensk tid (Florida ligger ju sex timmar efter Sverige).

Prinsessan Madeleine födelsedag 2020

Hovets nya födelsedagsbild på prinsessan Madeleine. Hennes bohochica linneklänning är från Zimmermann och går under namnet Wayfarer Belted Floral-print Linen Mini Dress In Cream.

Och kanske firar hon med en tur till beachen, och en somrig födelsedagslunch? Men sedan får kungafamiljens Birthday Girl räkna med åska och skurar till eftermiddagen och kvällen.

Beachen nedanför prinsessan Madeleines privata klubb i South Miami

Beachen nedanför prinsessan Madeleines privata klubb i South Miami.

Bäst och viktigast av allt är ändå att hon har sin familj omkring sig: Chris O’Neill (som själv fyller 46 i slutet av juni), barnen prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, snart 5, och prinsessan Adrienne, 2, och blandrashunden Teddy.

Prinsessan Madeleine med sina barn Leonore, Adrienne och prins Nicolas

Leonore, Adrienne och Nicolas hurrar för mamma.

Prinsessan Madeleine – så firas hon av Victoria

Dessutom kommer hon att bli kungligt firad på 38-årsdagen av alla här hemma, trots att hon är 800 mil bort. Mamma drottningen och pappa kungen, syrran Victoria och brorsan Carl Philip med familjer, och syskonbarnen, alla kommer de att koppla upp sig framför datorn för att sjunga för prinsessan Madeleine så fort hon har vaknat: ett virtuellt födelsedagsparty.

Victoria

Kronprinsessan saknar lillasyster. Men fira kan de ju göra ändå.

Kungen och drottning Silvia i videosamtal på slottet Stenhammar.

Kungaparet har sina videosamtal från slottet Stenhammar.

Och presenterna? Ja, prinsessan Madeleine kan luta sig tillbaka och låta maken göra jobbet. Hon råkar ha en man som vet precis vad som passar henne:

– Chris är mitt bästa smakråd, jag brukar alltid fråga ­honom när det gäller till exempel kläder, avslöjade hon i Mama-intervjun förra året.

chris o'neill prinsessan madeleine

Chris med sin Birthday Girl.

Foto: Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna, TT, Instagram.