Så försvarade Haakon Mette-Marit

Så försvarade Haakon Mette-Marit
Mette-Marit och Haakon har varit gifta i 18 år och verkar kärare än någonsin. Men det har inte alltid varit lätt och paret fick kämpa för sin kärlek i början.
Annons

18 år har gått sedan norska kronprins Haakon gifte sig med sin Mette-Marit i Oslo domkyrka. Paret träffades på musikfestivalen Quart 1999 och redan efter ett år bodde paret ihop och förlovade sig i slutet av 2000. Trots att drottning Sonja, Haakons mamma, också var en kvinna av folket hade det norska folket svårt att acceptera Mette-Marit som framtida kronprinsessa. Men paret kämpade hårt för sin kärlek och det var tydligt att Haakon redan hade gjort sitt val.

Annons

Höll omtalad presskonferens

Dagarna innan bröllopet försvarade han dessutom sin kärlek i en omtalad presskonferens. Vid den tidpunkten hade det börjat skvallras ordentligt om Mette-Marits brokiga bakgrund, och att hon hade tagit droger. Det blivande brudparet tog då emot pressen i Kungliga Slottets stora festsal, och en synbart nervös Mette-Marit höll Haakon hårt i handen medan hon svarade på reportrarnas frågor. Efter att ha berättat hur förväntansfull hon var inför bröllopet började hon berätta om sitt förflutna. Hon hade till och med en fusklapp med sig för att få med allt hon ville säga.

Annons

– Mitt ungdomsuppror var ganska mycket starkare än många andras, tror jag. För mig, på den tiden, var det viktigt att leva tvärt emot vad som var accepterat. Det ledde till att jag levde ganska utsvävande. Jag vistades i en miljö där detta testades, och vi gick över gränser. Det har varit en väldigt dyrköpt erfarenhet för mig, som har tagit mig lång tid att bearbeta. Och för att det inte ska finnas några tvivel om var jag befinner mig i dag vill jag använda denna möjlighet till att ta avstånd från narkotika.

Matte-Marit och Haakon
Mette-Marit och Haakon håller varandras händer.

Haakon försvarade Mette-Marit

Mette-Marits tidigare pojkvän, Morten Borg, pappa till sonen Marius, hade tio år innan dess dömts till två års fängelse för knarkbrott.

– Jag vet att det här har varit svårt för många. Men jag kan inte göra om mina val, även om jag önskar att det vore möjligt, sa hon med med tårar i ögonen.

Annons

Haakon försvarade i sin tur sin då nyblivna hustru och strök bort en osynlig hårslinga från hennes ansikte.

– Det är väl inte konstigt att jag är kär i den här tjejen i alla fall, sa han och skrattade till.

När det var dags för bröllop ett par dagar senare vann Mette-Marit det norska folkets hjärta. Framför de 800 gästerna och 300 miljoner tittare över hela världen grät Mette-Marit av glädje när hon fick sin Haakon, och sedan dess har hon varit omåttligt populär hos det norska folket.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Så försvarade Haakon Mette-Marit”

 1. Helene skriver: 18 december, 2019

  MetteMarit var helt ärlig före bröllopet. Berättade allt inför inför hela det norska folket.. Bra! Därför accepteras M.M. fullt ut. —Hade hon tvärtom gjort sig själv till ett offer av förtal, låtsas varit en kvinna ren o fin,– trots att alla visste, skulle hon aldrig haft det fina stöd hon har idag.


 2. Bror skriver: 19 december, 2019

  Förklaringen är kanske att det är smått om “Helene” i Norge.


  1. Helene skriver: 20 december, 2019

   Bror.

   🙂 🙂 🙂

   En God -Jul tillönskas. (trots allt):)


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar