Så gick det för brudnäbbet!

Så gick det för brudnäbbet!

Hela sex år har gått sedan Victorias och Daniels fantastiska bröllop. Och ni minns väl de söta barnen som utgjorde brudnäbbet? De är minsann inga småttingar längre... Vi har tagit reda på hur det gick för det kungliga brudnäbbet.
STOCKHOLM 20100619 Kronprinsessan Victoria och kronprins Daniel poserar med sina näbbar efter vigseln i Storkyrkan i Stockholm på lördagen. Från vänster Vera Blom, Catharina Amalia, Giulia Sommerlath, prinsessan Ingrid Alexandra, Vivien Sommerlath, Madeleine von Dincklage, Leopold Sommerlath, Ian De Geer, Hedvig Blom och prins Christian. Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX kod 10030

Vid Victorias och Daniels bröllop var de små sockersöta gullungar…

Se bilderna och läs allt om hur brudnäbbet har det idag.

AV: Kristina Svedell

Kungabarnen har blivit stora, läs om vad de gör idag

Kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop för sex år sedan. Idag har brudnäbbarna blivit stora.Kronprinsessan Victoria och kronprins Daniel poserar med sina näbbar efter vigseln i Storkyrkan i Stockholm på lördagen. Från vänster Vera Blom, Catharina Amalia, Giulia Sommerlath, prinsessan Ingrid Alexandra, Vivien Sommerlath, Madeleine von Dincklage, Leopold Sommerlath, Ian De Geer, Hedvig Blom och prins Christian.

Victorias och Daniels brudnäbbar har blivit stora. Det visade sig inte minst på prins Oscars dop då Daniels systerdotter Hedvig Blom, 17 år, dök upp med pojkvännen, Brynäsmålvakten Oliver Dackell.Det var ju hon som hade hedersuppdraget att bära vigselringen på en sidenkudde för sex år sedan och för prinsessan Estelle är hon en sådan där storkusin som man ser upp till och beundrar. Hon påminner allt mer om sin vackra mamma, Anna Westling Söderström, och är en sportig tjej som utmärkt sig både i löpning och längdhopp i Gefle IF. Tidigare i år hejade Hedvig tillsammans med kronprinsessfamiljen fram Tre kronor till en seger och Estelle satt hur trygg som helst i hennes knä. Pojkvännen är en talangfull hockeymålvakt i Brynäs och son till Gävles egen hockeykung, Andreas Dackell.

Hedvigs lillasyster, Vera Blom, sötnosen som gick först i näbbet har blivit stora damen på tolv år. Hon går i familjen Westlings spår och har liksom Hedvig utmärkt sig i Gefle IF.

Bland näbbarna fanns ju tre blivande regenter som också vuxit på sig sedan dess. Inskolningen av norska prinsessan Ingrid Alexandra är i full gång, för någon månad sedan invigde hon en skulpturpark i Oslo och klippte sidenbandet medan farfar kung Harald skötte talet. Som många andra tolvåringar har sessan tandställning och föredrar att le med munnen stängd, hur mycket fotograferna än trugar. Hon sägs vara som en vind i skidspåret och lämnar så klart farmor Sonja långt bakom sig.

Danske prins Christian, kronprins Frederiks och Marys äldsta, elva år till hösten har för länge sedan vuxit ur den näpna sjömanskostymen. Han var nyligen med om sin första kappsegling med pappa Frederik och berättade stolt om deras äventyr för pressen efteråt. Prinsen gillar fotboll och farmor Margrethe har deklarerat att hon vill att Christian en dag övertar hennes palats.

Catharina-Amalia av Nederländerna blir tonåring i år med allt det för med sig. Till skillnad från de andra kungligheterna i näbbet har hon inga uppdrag alls innan hon fyller arton. Föräldrarna, Willem-Alexander och Máxima, är ju numera kung och drottning och månar om att hålla sin treklöver flickor undan media. För Catharina-Amalia gjorde de dock ett undantag med en bild där hon, som de flesta holländska barn, cyklar till skolan. Mer privat kan vi notera att hon är en hästtjej som gärna besöker hopptävlingar med sin mamma.

Léopold Sommerlath, 13, är son till drottningens brorson, Patrick. Hans pappa är ju en självklar del i kungafamiljen och brås Léopold på sin mamma, skådespelerskan Camilla Lundén, har han kanske en framtid på scenen.

Näbbarna Vivien och Giulia Sommerlath har förvandlats till unga kvinnor i tidiga tjugoårsåldern. Vivien var bara elva år då hon förlorade sin far, drottningens älsklingsbror, Jörg Sommerlath. Så Vivien står Silvia extra nära.