Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så gick det till när prins Daniel mötte Stephen Hawking

21 nov, 2016, 17:32 
Agneta Nisbeth
På Generation Pep:s Instagramkonto delar prins Daniel med sig av en bild från mötet med professor Stephen Hawking.
Annons

Förra veckan lanserade kronprinsessparets organisation Generation Pep, förkortat Gen-Pep, sin nya samarbetspartner – den världsberömda professorn Stephen Hawking.

Med Generation Pep vill kronprinsessparet belysa hur viktigt det är att barn och ungdomar får tillgång till motion och en god kost och Stephen Hawking är helt enig med dem om att bristen på fysisk aktivitet är ett globalt folkhälsoproblem. Något han berättar i ett så kallat “Peptalk” på Gen-Peps hemsida.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungahuset har redan publicerat en bakom kulisserna-bild från kronprinsessparets möte med Stephen Hawking som ägde rum i Cambridge i höstas och nu delar prins Daniel med sig av ännu en bild från mötet. På Instagram.com/Gen.pep publicerades under måndagen bilden från filminspelningen som skedde i Cambridge.

Prins Daniel och Stephen Hawking
Professor Stephen Hawking och prins Daniel möttes i Cambridge i höstas.

I en intervju med Aftonbladet säger prins Daniel att han hoppas att Gen-Pep kommer att bli en folkrörelse.

Annons

– Stephen Hawking är en dokumenterat klok person så där kan vi tala om trovärdighet för att prata om ett av världens största problem, säger Daniel till tidningent.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures, Instagram.com/kungahuset, Instagram.com/Gen.pep

Annons