Så gick Haakons operation – detaljen avslöjar!

kronprins haakon kronprinsessan mette-marit

Det var många i Norge som blev förvånade när hovet plötsligt meddelade att Haakon skulle genomgå en operation under måndagen. Och nya detaljen avslöjar hur ingreppet gick.

Under måndagen meddelade norska hovet att Haakon befann sig på Rikshospitalet i Oslo för att genomgå en operation. I pressmeddelandet förklarade man att kronprinsen drabbats av ett osteokondrom, vilket är en benutväxt från skelettet. I Haakons fall satt benutväxten i örat men nu är det alltså bortopererat. Även om tillståndet betecknas som tumör så är det extremt ovanligt att osteokondromen utvecklar sig och blir elakartad. Och ingreppet blev lyckat.

När vi först fick höra talas om Haakons operation så berättade hovet att kronprinsen skulle vara ledig i två veckor framöver. Den kungliga kalendern var rensad och återhämtning det enda som stod på schemat. Men operationen gick eventuellt bättre än väntat. Haakon är nämligen tillbaka redan på måndag, den 11 mars, när ett nytt masterprogram för imamer och andra religiösa ledare öppnas. Lyckligtvis blev sjukdomsperioden inte speciellt för kronprinsen. Mette-Marit kämpar ju redan med sin lungfibros vilket gör att hon inte kan representera kungahuset som hon gjorde tidigare.

Läs mer

Kronprins Haakon opereras på Rikshospitalet

Oro för Mette-Marit – endast ett uppdrag inplanerat

Silvias väninna om speciella dagen med drottningen

Foto: TT