Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så gick Sophie från utskälld till hyllad

29 mar, 2016, 18:06 
Agneta Nisbeth
Hon har gått från tantig till tuff. Sophie av Wessex berättar hur hon seglat upp som en av världens bäst klädda prinsessor.
Annons
Sophie the Countess of Wessex

Under påskdagen sammanstrålade den brittiska kungafamiljen som vanligt för gudstjänst i St Georges Chapel i Windsor. En person som stod ut lite extra var grevinnan Sophie av Wessex som anlände i signalröd kappa och balanserand på sylvassa klackar. I öronen glittrade moderna örhängen och i handen bar hon en trendig clutch.

Aop-Sophieofwessex2

De senaste åren har hon förvandlats till en riktig stilprinsessa som till och med hamnat på Vanity Fair som placerade henne på listan över världens bäst klädda kvinnor. Utnämningen fick även Sophie att reagera.

Annons

– Jag läste mitt namn och tänkte: är de säkra på att de inte menar någon annan?, berättade hon i höstas för brittiska dagstidningen Daily Express.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Aop-Sophieofwessex4

I samma intervju förklarade Sophie sin utskällda stil i början av 2000-talet. Förståsigpåare kritiserade hennes stil och kallade den både tantig och osmickrande för en så ung prinsessa. Men Sophie som arbetade med PR innan hon gifte sig med prins Edward ansåg att det var organisationerna hon som prinsessa besökte som skulle stå i fokus, inte vad hon hade på sig.

– När du kliver in i ett rum kommer folk att prata om vad du gör där, men de kommer också vilja veta vad du har på dig. Det var en tanke jag brottades med ett tag, men till slut gav jag med mig.

Annons
Aop-Sophie1
Sophies tidigare stil fick mycket kritik.

Men till skillnad från många andra europeiska prinsessor har Sophie ingen professionell hjälp, förklara hon.

– Jag gör vad jag kan med det jag har. Jag vet var jag tycker om och vad jag inte gillar, men jag har aldrig haft en stylist.

Av: Liv Sander.

Bilder: All Over Press.

Annons