Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Så gör Chris O'Neill livet svårare för Madeleine: "Skapar oreda – han är oborstad"

03 jul, 2024, 05:00 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
TT
Chris O'Neills unika personlighet ställer till med problem för prinsessan Madeleine.
Annons

Chris O'Neill har officiellt flyttat till Sverige! Den motvillige kändisen kommer att ses röra sig i Stockholm framöver, mycket mer påpassad än han någonsin var i Florida.

Chris uppskattar inte livet som offentlig, det är ingen hemlighet. Men detta kan i sin tur leda till problem för hans hustru, prinsessan Madeleine.

Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Chris O'Neill skapar oreda – svårt för Madeleine

Journalisten Cecilia Bolter har skrivit en krönika för sajten News55 om Chris, med premissen att den nyblivne 50-åringen "skapar oreda" för kungahuset.

Annons
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris, vi gillar dig som du är!TT

Men Cecilia ställer sig på Chris sida.

"Det här är ett fenomen som även märkts i andra kungahus. Chris O’Neill vill inte behöva vika sig för formaliteter och förpliktelser han inte känner för. En grundlig mänsklig rättighet kan man tycka, något som undantagits medlemmarna av kungafamiljen", skriver Cecilia.

Samtidigt innebär Chris skygghet ökad press på hans maka.

"För Madeleine är det inte alltid lätt att axla kungahusets förväntningar och makens krav på frihet och oberoende. Det var egentligen storstilat av Chris att våga frånsäga sig prinstiteln; det visar på stark integritet och personligt oberoende, vilket skedde i samband med att paret gifte sig 2013", skriver Cecilia.

Annons

Chris en "oborstad amerikan"

Men vi ska inte kräva någon ändring från Chris. Vi måste acceptera honom för den han är.

"Trots beslutet, har Chris kärlek och lojalitet stadgat äktenskapet, och att avsäga sig rojalistiska formaliteter har inget med känslor att göra. Det är mer ett livsval. Det kanske börjar bli dags att acceptera den oborstade amerikanen som plikttroget flyttat hit trots att han varit öppen med att han inte trivs i Sverige och känner sig obekväm med sin halvoffentliga roll", skriver Cecilia.

Annons