Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så håller Stefan Löfven romantiken vid liv: ”Det är viktigt att kramas ofta!”

11 jul, 2017, 09:30 
Agneta Nisbeth
Till hösten drar ett intensivt valår igång för statsministern.
Annons

– Det är viktigt att beröra varandra och kramas ofta, säger Stefan på sin mjuka norrländska och ler stort mot hustrun Ulla.

Hon håller med. Sedan Stefan blev statsminister för snart tre år sedan hinner de knappt ses under veckorna och är därför ­extra noga med att vårda sin ­relation med att ha myskväll på fredagskvällarna.

– De är heliga. Då är det vi, säger Stefan. Då ska det inte vara så mycket annat utan då ­lagar vi gärna mat tillsammans. Ulla är fantastisk på det och jag hjälper till. Pasta tycker vi om och heta räkor med chili. Det är vansinnigt gott.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var inte helt okomplicerat när Stefan och Ulla möttes på verkstadskoncernen Hägglund och söner i Örnsköldsvik i slutet på 1980-talet – utan faktiskt ”rätt tufft”, berättar Stefan.

Hon var gift och dessutom sekreterare hos den verkställande ­direktören, som han som fackligt förtroendevald hade ett mycket nära samarbete med. Men när vänskapen efter flera år verkligen hade övergått i pirrande förälskelse hade de inget annat val än att berätta, hur nervösa de än var.

Annons

Vd:n önskade dem bara lycka till och Stefans arbetskamrater sa skrattandes ”ja, ja, kom med något nytt”. Ulla gick igenom en skilsmässa och Stefan kände att han äntligen hade hittat kvinnan i sitt liv.

– Jag såg vilken fantastisk kvinna hon var. Så rolig, varm, omtänksam, glad och smart, ­säger han och ler.

Sedan den lite tuffa starten har kärleken bara vuxit sig starkare och Ulla känner absolut att hon har dragit en vinstlott med Stefan som make.

– Livet blev annorlunda än vad jag hade tänkt mig för 20 år sedan, men jag har vant mig och han är en underbar man att leva med, som jag jätteglad över, ­säger hon och ler mot honom. Så, nu blir jag lite tårögd också, säger Ulla och blinkar bort en tår.

Men är du romantisk?

– Jag tycker att jag är romantisk, men jag borde köpa blommor oftare. Nu är det oftast så att jag får blommor när jag är ute på möten och det där går hon inte på längre, så skulle jag köpa blommor tror hon att jag har fått dem. Jag köper andra saker ­istället. Romantik ska man inte underskatta, säger han.

 

Annons