Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så här blir bröllopet i Luxemburg

28 jun, 2012, 13:07 
Agneta Nisbeth
Annons

Nu lättar hovmarskalkämbetet i Luxemburg lite på hemlighetsmakeriet inför arvprinsen Guillaumes bröllop i oktober.

Annons

Kronprins Guillaume och grevinnan Stéphanie förlovade sig officiellt den 26 april efter två år tillsammans. Efter bröllopet får bruden den tjusiga titeln arvstorhertiginna av Luxemburg.

– Det blir fest i två dagar med massor av möjligheter för folket att vara med och lyckönska de nygifta.

En galakväll

Första dagen, fredagen den 19 oktober, blir det en borgerlig vigsel på eftermiddagen i stadshuset, som förrättas av Luxemburgs borgmästare. På kvällen inbjuds gästerna till en gala på Storhertigpalatset.

De nygifta kommer också traditionsenligt träffa representanter från olika ungdomsorienterade organisationer. På lördagsförmiddagen kommer bröllopsklockorna i Notre Dame-katedralen att klämta för storståtligt bröllop. Invånarna väntas kanta gatorna för att få en glimt av brudparet och inbjudna, kungliga gäster från Europas alla hörn.

Arvtagare till tronen

De nygifta kommer att vinka till folket före mottagningen på slottet. Arvstorhertig Guillaume är arvtagare till tronen och det innebär att vi kommer att få se en rad regenter närvara vid vigseln. Det viskas om att prins William och hans Catherine ska närvara, men inget är bekräftat ännu.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs även:

 

 

 

Annons