Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så här drillas Estelle – detaljerna avslöjar unika kraven på lillprinsessan

08 feb, 2023, 05:00 

Prinsessan Estelles framtid är redan utstakad – så drillas hon inför rollen som Sveriges framtida drottning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Estelle är bara tio år gammal, men i framtiden vilar ett tungt, kungligt ansvar på hennes axlar. En dag ska hon axla rollen som Sveriges framtida drottning, regent och statschef.

Endast två år gammal gjorde hon sitt allra första prinsessuppdrag, när hon följde med kronprinsessan Victoria och prins Daniel till sitt hertigdöme Östergötland.

Trots sin ringa ålder var det tydligt att Estelle snappat upp delar av hur hennes mamma brukar föra sig på jobbet. Hon vinkade glatt och tog artigt i hand med dem som hade samlats för att träffa henne.

Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria
Estelle besökte sitt hertigdöme Östergötland för första gången 2014. Då var hon endast två år gammal.
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!

Så tränas Estelle

Victoria och Daniel har alltid varit måna om att Estelle ska få en så normal uppväxt som möjligt. Samtidigt är hon inte som andra barn och i hennes framtid väntar ett stort ansvar som kräver unika krav.

Annons

– Victoria och Daniel har behövt ha ett tänk kring Estelles utbildning redan från när hon var mycket liten. Hon har två engelskspråkiga nannys som tagit hand om henne när kronprinsessparet varit iväg och arbetat, säger Ellen Myrgård, redaktör på Svensk Damtidning.

Prinsessan Estelle på Pep-dagen
Prinsessan Estelle på Pep-dagen i Hagaparken.

Estelles första statsbesök

I oktober förra året, i samband med kung Willem-Alexanders och drottning Máximas statsbesök i Sverige, närvarade Estelle på ett statsbesök för allra första gången.

På bilder kunde man se hur Estelle hälsade glatt på Willem-Alexander, som även är hennes gudfar, och hur hon strålade i en rutig klänning som kompletterades med en elegant handväska.

Prinsessan Estelle tog huvudrollen när kung Willem-Alexander, hennes gudfar, och drottning Máxima av Nederländerna anlände till Sverige på statsbesök”, skrev den brittiska sajten Royal Central efteråt.

Drottning Máxima, kung Willem-Alexander och prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle på sitt första statsbesök. Här hälsar hon glatt på kung Willem-Alexander och drottning Máxima.

Unika kraven på lillprinsessan

Kungaexperten och historikern Herman Lindqvist har nära band till kungahuset. I tre års tid var han Victorias privatlärare i historia och vet vad som förväntas av en framtida drottning.

Annons

– För Estelle är det så att man hela tiden måste tänka på att hon ska bli regent en dag. Varje gång hon visar sig så representerar hon kungahuset. De måste tänka på hur hon ser ut hur hon är klädd, hur hon för sig. Alltid gå från programpunkt a till b och inte fladdra omkring. Det är en helt annan värld. Dessutom måste ju Estelle lära sig saker som inte andra barn behöver, hon behöver lära sig flera språk, vet och etikett och ceremonier som de andra kungabarnen inte kommer behöva, säger Herman Lindqvist till Svensk Damtidning.

– När hon är i publika sammanhang så för hon sig som att hon vet att hon representerar och är iakttagen. Hon verkar klara det väldigt bra och tycker det är roligt, precis som sin mor. Det verkar lovande faktiskt, hon är väldigt gullig.

Foto: TT

Annons