Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så här kan ni följa begravningen på TV

15 mar, 2013, 07:46 
Agneta Nisbeth
Annons

Det blev under torsdagen klart att SVT fått sändningsrättigheterna till prinsessan Lilians begravning.

Prinsessan Lilian begravs som alla vet på lördag den 16 mars – nu är det klart att SVT kommer att sända begravningen på tv. Sändningen börjar vid 12.55 och slutar vid tvåtiden. Kommentatorer är John Chrispinsson och Roger Lundgren.

Margrethe kommer

Hela kungafamiljen kommer och en hel del gäster från utlandet, bland annat kan vi läsa på det danska hovets hemsida att drottning Margrethe ska vara med under begravningen. Prinsessan Astrid, fru Ferner kommer också till Stockholm enligt det norska hovets hemsida. Vi vet också att prinsessan Madeleines fästman Chris O’Neill är i Stockholm, de sågs äta tillsammans på en restaurang under onsdagskvällen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På hovets hemsida läser vi också följande:  Följande präster kommer vara officianter vid begravningsgudstjänsten lördagen den 16 mars: Överhovpredikant i Hovförsamlingen och biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark. Kyrkoherde i Hovförsamlingen Michael Bjerkhagen. Präst i Engelska kyrkan Nicholas Howe

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Annons