Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så har Victorias förändrats ihop med Daniel

19 nov, 2019, 06:00 
Ellen Myrgård Lindén
så har victoria förändrats med daniel
En framtida drottning med pondus och integritet. Victorias trygga relation med Daniel har gjort mycket för hennes självförtroende. Ja, det är svårt att tänka sig vem kronprinsessan hade varit om hon inte hade träffat den där gymtränaren från Ockelbo – för 18 år sedan.
Annons

För 18 år sedan gick Victoria och Daniel på sin allra första date. De hade träffats två månader tidigare när Madeleine tipsade sin storasyster om det exklusiva gymmet, Master Training, i centrala Stockholm. Ägaren till gymmet hette Daniel Westling och det var alltså mellan löpband, skivstänger och fria vikter som kronprinsessparets vägar korsades för första gången.

Ett superteam – både på jobbet och hemma på Haga

Sedan dess har de byggt upp någonting alldeles unikt tillsammans. På fritiden är de två kärleksfulla föräldrar som alltid sätter barnen, Estelle och Oscar, i första rummet. Och på jobbet är de ett riktigt superteam som åker på resor och representerar Sverige.

Det är svårt att tänka sig hur Victorias liv hade sett ut om hon inte hade träffat Daniel. Eller hur hon hade varit som person, för den delen. Det är ju bland annat prinsen som har gjort kronprinsessan till den hon är i dag.

Victoria och Daniel berättar om sin förlovning år 2009.
Victoria och Daniel berättar om sin förlovning år 2009.

Victoria har ju till exempel utvecklat ett mycket bättre självförtroendet genom årens lopp. Mycket tack vare Daniel. Prinsen finns alltid vid hennes sida och ingen han började representera kungafamiljen, vid sin hustrus sida, handlade arbetsschemat främst om olika förfrågningar. Victoria blev ombedd att vara med på olika tillställningar och ibland kanske det egentligen inte handlade så mycket om hennes egna intresseområden.

Annons

Victoria har fått ett helt annat självförtroende

Förfrågningarna, till olika evenemang och föreläsningar, har förstås fortsatt att komma men i dag handlar det mycket mer om kronprinsessans egna val. Vad tycker hon är viktigt att lyfta fram. Den utvecklingen har Daniel varit med och påverkat.

– Paret har tagit kontrollen över sin egen agenda och blivit mycket tydligare i sina profilområden, där kronprinsessan främst engagerar sig i hållbarhet och havs- och fiske­frågor, medan prins ­Daniel främst engagerar sig i entreprenörskap och hälsa, har Karolin A. Johansson (som tidigare var hovmarskalk) berättat för Svensk Damtidning.

Att kronprinsessparet dessutom tänker så lika när det kommer till Estelle och Oscar har, även det, stärkt Victoria i sin roll som mamma och blivande drottningen. En roll som inte alltid är helt lätt att kominerna. Men med Daniels stöd går det. Paret har till exempel tagit ett gemensamt beslut att dra ner på sina utlandsresor eftersom de inte vill vara borta från barnen mer än nödvändigt. De har också tagit ett gemensamt beslut att behålla en viss integritet – trots att de tillhör landets mest kända familj.

Annons

Daniel har visat att det är okej att säga nej

När kronprinsessfamiljen till exempel reser runt i Sverige på sommaren är det förstås många som kommer fram och vill ta bilder. Victoria och Daniel säger alltid ja till en snabb selfie. Däremot håller de samtalen korta. Särskilt prinsen, som inte är uppvuxen i offentlighetens ljus, värnar om att Estelle och Oscar ska få ha sina föräldrar för sig själva. Daniel har lärt Victoria att man har rätt till lite fritid, utan främlingar, även om man är landets kronprinsessa.

kronprinsessan victoria prins daniel barnen
Att vara tvåbarnsmamma och framtida drottning är ingen lätt roll. Men som tur är har Victoria Daniel som stöttar henne i alla lägen.

Och det har gjort att Victoria kan vara personlig utan att för den delen släppa in människor i sin privata sfär. För i den där innersta hjärtgropen får bara Estelle och Oscar plats. Och prins Daniel då förstås.

Foto: TT

Annons