Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så hedrar prins Carl Philip Bertil och Lilian

25 sep, 2017, 11:30 
Ellen Myrgård Lindén
En tydlig blinkning till gammelfarbrorn.
Annons

Under måndagsmorgonen avslöjade hovet att prins Gabriel kommer att döpas i Drottningholms slottskyrka, den 1 december. Dopet blir historiskt – av flera anledningar. De senaste åren har kungaparet berikats med hela sex barnbarn men prins Gabriel är den första som firas med ett vinterdop.

Dessutom väljer Carl Philip och Sofia Drottningholms slottskyrka. En tydlig blinkning till prins Bertil och prinsessan Lilian som ju gifte sig i slottskapellet den 7 december år 1976. Carl Philip stod sin gammelfarbror extremt nära och de delade bland annat det stora intresset för motorsport.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Många har även liknat prinsparets kärlekshistoria med Bertils och Lilians och det är ju allmänt känt att prins Bertil testamenterade Villa Solbacken till sin älskade brorsonson.

Foto: IBL

 

Annons