Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så hedras kungafamiljens släkting Margot Ekelund

18 okt, 2017, 14:58 
Hon blev 95 år gammal.
Annons

Det är sorg i kungafamiljen. Greve Oscar Bernadotte, 96, har mist sin älskade livskamrat Margot Ekelund som begravs idag i Gustaf Adolfskyrkan på Östermalm i Stockholm. Så sent som i juli fanns Margot vid sin ”Oscis” sida under kronprinsessan Victorias 40-årsfirande på Stockholms slott. 

Margot och ”Oscis” var med och firade kronprinsessan Victoria på Stockholms slott när hon fyllde 40 i juli.

Margot Ekelund blev nästan 96 år gammal och hennes bortgång sätter punkt för en unik kärlekshistoria. Hon och Oscar var bara 19 år när de träffades på ett ”skutt” hos hans kusin Gunnila (senare hustru till kungens farbror Carl Johan Bernadotte).

De blev förälskade, men fick vänta ända tills de var 79 innan de kunde bli ett par. Trots det hann de ändå få 16 fina år tillsammans.

Annons

– Det var kärlek vid första ögonkastet och jag trodde att vi skulle gifta oss, men så blev det inte, berättade ”Oscis” när Svensk Damtidning träffade honom och Margot förra hösten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
”Oscis” Bernadotte sörjer sin älskade Margot. I söndags skulle hon ha fyllt 96 år.

– Nej, för jag var tvungen att flytta upp till Boden, där min pappa var chef över ett regemente, fyllde Margot i. Hon gifte sig senare med officeren Ove Ekelund och fick tre barn, medan ”Oscis” gifte sig med Ebba Gyllenkrok. I sitt andra, 40 år långa, äktenskap var han gift med Gertrud Ollén.

Men Margot och Oscar, som är syssling till kungens pappa, sågs ibland på tillställningar hos gemensamma vänner, och när de möttes vid millennieskiftet var hon änka och han änkling. Margot tog mod till sig och bjöd hem honom på lunch.

– Det var bara att ta vid där vi slutade. Känslorna bara fanns där.

Men nu är hans Margot borta. Marianne Bernadotte och ”Oscis” 101-åriga syster Dagmar von Arbin är på plats vid begravningen för att stötta honom i denna svåra stund.

Se bilderna från begravningen nedan:

Foto: Patrik C Österberg och IBL

Annons