Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Så inspireras Carl Philip av nära släktingen

15 feb, 2017, 15:00 
Ellen Myrgård Lindén
Ser ni likheterna?
Annons
carl philip ste

I helgen fick vi se nytillskotten i Carl Philips och parhästen Oscars Kylberg designsamarbete, Bernadotte & Kylberg. Med den här kollektionen satsar duon på handgjorda vaser, skålar och ljuslyktor. Produkterna är skapade för företaget Zwiesel Kristallglas och bär färgerna clear, smokey amber, blå och grön. Men det finns ytterligare en dimension – av historiskt karaktär. Vi ser nämligen att de handgjorda skålarna ser ut att vara inspirerade av prinsens släkting, Sigvard Bernadotte.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
carl philip design
Skålen och de handgjorda vaserna kommer från Bernadotte & Kylbergs senaste kollektion.

Den djupa skålen, i högra hörnet, är gjord av äkta kristall och vi tycker att den bär likheter med Sigvards skål i rostfritt stål. En produkt som den framlidne prinsen utvecklade för varumärket Georg Jensen. Så här beskrivs skålen på ANNONS Royal Designs hemsida:
ANNONS
“Fantastisk skål på fot som är inspirerad av Bernadottes tidiga verk med produkter gjutna i ett stycke. Skålen vilar graciöst på en fot med samma vackra utformning som Bernadottes ljusstakar. Skålen är tillverkad i spegelblankt rostfritt stål och kompletterar elegant övriga delar i serien.”

Annons
sivard skal pressbild
Sigvard Bernadottes skål i rostfritt stål. Produkten togs fram för Georg Jensen och kostar 1879 kronor.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons