Så inspireras Meghan av Kate (och svärmor Diana) – se bilderna

Meghan och Kate

Meghan inspireras av Kate och väljer svägerskans favoritdesigner Amanda Wakeley. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon har kartlagt hertiginnornas senaste outfits.

Under tisdagen var det dags för party i den brittiska kungafamiljen. Anledningen? Det var 50 år sedan prins Charles fick sin titel, prins av Wales.

Som sig bör var större delen av Charles familj på plats, även svärdöttrarna och hertiginnorna Meghan och Kate. Och väl på plats under firandet valde Meghan att göra något historiskt. Tidigare har det ju ryktats om en stor och infekterad fejd mellan svägerskorna. Så är dock inte fallet, det har brittiska hovet bestämt dementerat i ett uttalande. Och det verkar faktiskt som om också Meghan ville sätta ner foten för dessa rykten. Hur? Genom en liten klädmarkering.

Meghan mars 2019

Det bar Meghan

Under firandet av prins Charles satsade Meghan på en kappa designad av Amanda Wakeley. Amanda Wakeley ligger bakom flera av Kates favoritoutfits, hon har burit Amandas design flitigt sedan hon gifte sig med prins William och blev kunglig. Meghans modeval är högst medvetet, genom att välja Kates favoritdesigner markerar hon en närhet med svägerskan.

Att valet föll på Amanda Wakeleys design är även symboliskt på ett annat sätt. Amanda Wakeley var nämligen och prinsessan Dianas favoritdesigner. En liten blinkning till svärmor handlade det också om, med andra ord. Rart, inte sant?

Meghan bar även en brokadmönstrad specialuppsydd gravidklänning, en kuvertväska från Wilbur & Gussie och ett par mockapumps från Paul Andrew. I öronen bar hon nätta hängen från Plaisirs de Birks.

Inspireras av Meghan och klicka hem en liknande outfit som den hon bar nedan:

Kappa från Busnel

Kappa från Busnel. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Brokadmönstrad klänning

Brokadmönstrad klänning från Red Valentino. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Pumps

Pumps från Rizzo. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Örhängen från Stories

Örhängen från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Kate Mars 2019

Det bar Kate

Kate, i sin tur, satsade på en mintgrön klänning. Designern bakom klänningen är ännu inte avslöjad. Hon bar klackar från Emmy London, väska från Alexander McQueen och örhängen från Ella Kay.

Sugen på Kates outfit? Låt dig inspireras och klicka hem en liknande:

Klänning från Valerie

Klänning från Valerie. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Pumps från Rizzo

Pumps från Rizzo. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Clutch från McQueen

Clutch från McQueen. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Läs mer:

Inspireras av Meghan! Klicka hem vårens snyggaste solglasögon

Beautyprodukterna som Kate älskar att använda!

Hudprodukten Meghan inte kan få nog av – kostar 65 kronor

4 produkter som fixar Kates fantastiska hårsvall

Foto: TT