Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så känner Amelia Adamo för Silvia efter händelsen – egentligen

28 jan, 2024, 15:00 
https://image.svenskdam.se/image-10124674?imageId=10124674&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Pernilla Albinsson

Amelia Adamo avslöjar vad hon egentligen tycker om drottningen.

Annons

Amelia Adamo är en tidningsdrottning som jobbat inom tidningsbranschen i många år. Hon har bland annat varit redaktionschef på Veckorevyn, startat upp magasinet Amelia och vunnit stora journalistpriset två gånger.

Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Hon ser sig själv som en omtyckt chef och menar att erfarenheter hon varit med om gett henne insikter om hur en chef bör vara.

– Jag kan tacka den erfarenheten för mina kommande framgångar. Jag ser människor, även dem i hörnen. Jag lärde mig att man inte ska sätta de som inte fungerar i frysboxen – man ska agera redan när någon är på väg mot kylskåpet. Lyft fram dem, se vad de är bra på, se om man kan maximera något annat, har Amelia sagt i en intervju med SVT.

Amelia Adamo i soffan på Carina Bergfeldt
Tidningsdrottningen Amelia Adamo

Har träffat många under sina år i branschen

Under sina år i branschen har hon hunnit träffa på många. Hon har bland annat träffat kungafamiljen ett flertal gånger.

Annons

– Jag har träffat alla. Men jag har intervjuat kronprinsessan Victoria i Strasbourg tror jag det var. Dessutom har jag intervjuat drottning Silvia och kungen. Så dem har jag kommit närmare, om då ett intervjutillfälle räknas som närmare, säger hon till Svensk Dam.

Tidningsdrottningens kungliga favorit

När Svensk Dam ställer frågan vem Amelia Adamo tycker om mest i kungafamiljen har hon ett självklart svar.

– Det är ju svårt att inte tycka något annat än Silvia, som företrädare också för invandrare och det hon har gjort för Childhood. Det är väldigt beundransvärt. Så det är nog det jag skulle stanna för, just de insatserna, säger hon.

I år har drottningen haft sin organisation Childhood i 25 år. En organisation hon planerar att fortsätta arbeta med länge.

– Det finns så mycket att göra, så mycket som är intressant och viktigt. Det kanske är det som är drivkraften. Så länge jag kan göra det, så gör jag det gärna, säger drottning Silvia i ”Året med kungafamiljen”.

Annons