Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så kommer trontillträdet i Holland att gå till

14 feb, 2013, 10:04 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Nu har det officiella programmet för trontillträdet i Holland kommit. Den 30 april blir Willem-Alexander ny kung efter drottning Beatrix.

På hovets hemsida kan man nu läsa allt om den kommande kröningen av en ny kung i Nederländerna. Kröningen börjar redan klockan 10 på morgonen, då kommer både kungafamiljen och landets politiker att samlas i det kungliga slottets Moseszaal. Klockan 10.30 ska sedan den avgående drottning Beatrix och Willem-Alexander visa sig på slottets balkong tillsammans med hustru Máxima, den nya kronprinsessan och prinsessorna Alexia och Ariane. Efter detta bär det av till Nieuwe Kerk där kronprins Willem-Alexander ska svära eden och hålla ett tal som landets nye kung. Dagen avslutas med en mottagning på slottet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons