Så lika - och olika - är de kungliga svärmödrarna

Så lika - och olika - är de kungliga svärmödrarna
NU GRATIS

Kärt barn har många namn brukar man ju säga. Men när det gäller de svenska kungabarnens svärmödrar stämmer det inte riktigt. Där är det bara två namn som gäller: Eva - och Marie.
EwaMarie

Få kvinnor är så olika som prinsessan Madeleines och kronprinsessan Victorias svärmödrar. På ena sidan står Eva-Maria O’Neill, blond och späd, iklädd cocktailklänningar och juveler i miljonklassen, en societetskvinna som i alla år levt jet set-liv och gått på galatillställningar och rest över hela världen.

Eva

På den andra sidan hittar vi Ewa Westling, en pageklippt jordnära brunett som trivs bäst i avslappnade kläder, enkla smycken och helst bjuder in till middag det röda radhuset på Smältvägen hemma i Ockelbo. En hel del skiljer dem, som sagt, åt. Men namnet Eva har de gemensamt, även om Eva O’Neill faktiskt heter Eva-Marie.

Ewa

Och på tal om Marie… Det är ju också ett kungligt svärmorsnamn. Prins Carl Philips svärmor, Sofias mor, heter ju just detta. Och hon hamnar väl någonstans mellan Eva-Marie O’Neill och Ewa Westling. Marie Hellqvist bor i en solgul enplansvilla i Kåtilla i lilla Älvdalen, hon är engagerad som politiker i Folkpartiet och precis som Ewa Westling är hon en jordnära brunett men hon gillar också äventyr, jagar gärna och älskar att åka motorcykel. Dessutom gillar hon, liksom Eva-Marie O’Neill, att resa.

Marie

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures