Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så mår drottning Silvia efter fallolyckan – hovet ger besked

18 feb, 2021, 18:00 
Drottning Silvia råkade ut för en otäck olycka som slutade i bruten handled under måndagen. Svensk Dam har uppgifter från hovet om hennes nuvarande mående.
Annons
Stora gåtan efter drottningens dramatiska olycka – hör Johan T:s analysBrand logo
Stora gåtan efter drottningens dramatiska olycka – hör Johan T:s analys

I måndags skakades hela kungafamiljen om efter att drottning Silvia råkat ut för en obehaglig fallolycka under de tidiga morgontimmarna hemma på Drottningholms slott. Drottningen fick flera frakturer på höger handled när hon tog emot sig i fallet.

Drottningen fördes till akuten på Danderyds sjukhus med ambulans – och det kunde konstateras att hon hade en bruten handled. Inget mer skidåkande för drottningen på ett bra tag med andra ord!

Hon fick vård på sjukhuset och efter det har läget varit stabilt, meddelar hovets informationschef Margaretha Thorgren.

– Drottningen mår bra efter omständigheterna, och hon är i övrigt vid god hälsa, säger hon.

Kungaparet hyllades för sitt beslut

Drottning Silvia och resten av kungafamiljen gillar att vara aktiva och i vanliga fall brukar de besöka någon skidort under sportlovet, men det blir det inget med i år. De har beslutat att statuera exempel för att hjälpa till att minska smittspridningen av coronaviruset i landet, något de hyllats för i sociala medier.

drottning silvia
Ingen mer skidåkning för drottning Silvia på ett tag, av flera anledningar.

I kommentarer på Facebook hyllades kungafamiljen för sitt beslut.

”Förlåt för alla gånger jag har sagt att det är meningslöst att ha en kung! Signalen han sänder är oerhört viktig och jag kan bara tacka och önska att politiker hade sänt lika starka signaler!” skriver en användare.

Annons

”Mycket bra! I år är det bättre att hitta på något roligt hemma istället, skidbackarna finns kvar nästa år!” skriver en annan.

En annan läsare är orolig för trycket på våra skidanläggningar och hyllar kungafamiljen för sitt ställningstagande.

”Det är mycket folk på våra skidorter nu. Dessvärre tror jag att risken ökar då för smittspridning när många människor vistas i små byar som exempelvis Åre. Det är hart när omöjligt att helt undvika trängsel på mataffärer, offentliga toaletter, lunchrestauranger o dyl. Jag tycker att familjen Bernadotte gör rätt och statuerar exempel med sitt beslut.”

Annons