Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så minns vi kungens bästa vän Noppe

01 aug, 2017, 11:11 
Annie-Li Eriksson
Saknad av många.
Annons

Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt föddes 1 augusti 1947 och var son till greve Gösta Lewenhaupt och Christina Louise, född De Geer af Leufsta. Han fick smeknamnet Noppe eftersom att hans mor tyckte att han var lik familjens hund Noppe.

Sedan barnsben har han och kungen har varit nära vänner.

–  Det var en av mina äldsta vänner och vi har haft väldigt trevligt och roligt tillsammans, sa kungen i samband med vännens död.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I dag skulle han fyllt 70 år. Änkan Lee Lewenhaupt hade planerat en stor överraskningsfest med festfixaren Johan Petré som arrangör. Ingen hade kunnat tro att Noppe skulle gå bort 28 februari tidigare i år. Den kvällen hade han hade anmälts försvunnen efter ostronpremiären på hans klubb Noppes i Östermalm. Det var inte förrän dagen därpå som han hittades död utanför Hundudden på Gärdet.

Noppe var populär och älskad. Han beskrivs ofta som festernas mittpunkt.

– Han var i ordets rätta bemärkelse en riktig spjuver, en riktigt god kamrat och vi har haft många goda skratt tillsammans, sa kungen.

På Noppes begravning bad Lee att prästen skulle beskriva maken genom Camilla Läckbergs väl valda ord:

“En varm, rolig, omtänksam man med total blindhet för klass, pengar, status”.

Foto: IBL

 

 

Annons