Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så minns vi möbelkungen Ingvar Kamprad

29 jan, 2018, 15:41 
Annie-Li Eriksson
IKEAs grundare Ingvar Kamprad är död.
Annons

Under söndagen meddelade IKEA via sociala medier att grundaren Ingvar Kamprad gått bort 91 år gammal. Det var den 27 januari som han somnade in i sitt hem i Småland, skriver företaget på sin Instagram. Och tidigare idag hölls en tyst minut för honom.

Via hovets hemsida uttryckte kungen sina kondoleanser:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Ingvar Kamprad var en sann entreprenör, som genom sitt livsverk IKEA bidrog till att föra ut Sverige i världen. Han var en jordnära person med ett stort engagemang. Jag och Drottningen hade så sent som i somras förmånen att samarbeta med honom i frågan om äldre människors boendesituation”.

Kamprad finansierade drottning Silvias byggprojekt Silviabo, som är specialanpassade boenden för demenssjuka.

– Han är en fantastik entreprenör, sa drottningen om Ingvar Kamprad när Svensk Damtidning fick en pratstund med henne under De gamlas dag 2016.

Annons

År 2010 delade kronprinsessan Victoria ut pris till honom under Svenska Handelskammarens 50-års jubileum i Holland.

Tre år senare tog Kamprad emot prins Daniel på familjegården i Liatorp för att diskutera vikten av entreprenörskap. Kamprad var bara sjutton år när han grundade IKEA och som ni redan vet så är även Daniel företagsam och drev ett eget gym innan han blev prins.

Annons

År 2014 delade prins Daniel ut pris till Ingvar under Ung Företagsamhets SM i UF-företagande på Stockholmsmässan.

Foto: IBL, Stella Pictures och Kungahuset

Annons