Så mycket bättre-stjärnans pik mot kungafamiljen

Kungen får kritik från oväntat håll.

I år har kungen och Silvia har i stort sett tomt på schemat ända sedan tidigt i våras, och har istället kunnat vara ifred på Stenhammars slott och Solliden. Vid deras ålder är det många som hade gått i pension för länge sedan, så kanske är det ett välkommet avbrott från de vanliga åtagandena som kungaparet brukar axla.

Artisten kritiserar hela kungafamiljen

Men nu får kungen kritik från ett oväntat håll. Så mycket bättre-stjärnan Markus Krunegård var gäst i podcasten Framåt kamrater, som handlar om Norrköpings fotbollsklubb och programleds av komikern Marcus Thapper. Artisten kommer nämligen från staden och har skrivit en låt som tanken är att supportrarna ska kunna sjunga på ”Pekings” matcher. Krunegård är väl medveten om att klubben kanske inte är den starkaste i hela landet, men menar att det bara gör det hela mycket roligare, och jämför det med, just det, kungen.

– Kungen, hur kul är det att vara kungen? Fy fan vad tråkigt! Jag tycker synd om kungahuset i allmänhet, det är tråkigt för fan, säger Markus Krunegård i podden.

Han menar på att om man alltid vinner tar det bort mycket av glädjen när det går bra, man måste ha lite motgångar för att kunna känna den yttersta lyckan, något han anser att kungen kanske inte fått känna på tillräckligt mycket av i och med sin ställning som Sveriges statsöverhuvud, och att det sträcker sig även till resten av kungafamiljen.

Markus Krunegård är sångare i bandet Laakso och har även släppt flera soloalbum. I sommar ska han vara med i det populära musikprogrammet Så mycket bättre, som sänds i höst i Tv4.

Foto: TT