Så mycket betalade Victoria för hundvalpen: “Det är väldigt mycket”

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria har köpt en hund – en bedårande valp. Men den nya familjemedlemmen var ingen billig historia.
Annons

Förra veckan kunde Svensk Damtidning avslöja att kronprinsessfamiljen fått en ny medlem: hundvalpen Rio. Och det rör sig om en riktig sötnos.

Det kunde vi se när Rio fick göra debut på kungahusets officiella Instagram-konto.

Annons

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Rio är en cavapoohund. Han har bott på Haga i en veckas tid. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📸: H.K.H. Kronprinsessan (bild 1) och Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna (bild 2)

Ett inlägg delat av Kungahuset (@kungahuset)

Annons

Kronprinsessan Victoria: Så mycket kostade hennes hund

Kronprinsessan Victoria
Victoria visar stolt upp Rio.

Rio är en cavapoo, alltså en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Enligt Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben har kroprinsessan Victoria och prins Daniel valt en riktig modehund.

– Intresset för cavapoos ökat och med det har också priserna stigit. Så fungerar marknaden. Jag skulle tro att man har betalat mellan 30 000 och 40 000 kronor för den här valpen, säger Hans.

Annons

– Det är väldigt mycket. En vanlig rashund ligger ju på mellan 15 000 och 20 000 kronor. Men det finns en efterfrågan på den här sortens hundar.

Hans berättar att blandrashundarnas popularitet delvis beror på falska uppgifter.

– Man tror att de här hundarna är friskare och allergifria. Men det finns inga belägg i forskningen för detta, säger han.

Victoria köpte en cavapoo

På kort tid har Rio blivit Sveriges mest profilerade cavapoo-valp. Och kronprinsessans val av hund kan påverka andra, tror Hans.

Annons

– Förr i tiden när Lassie-filmerna kom ville alla ha collies. Sedan blev dalmatinerna populära i och med Disney-filmen. Och på 2000-talet hade vi Paris Hilton och hennes chihuahua. Då ville alla ha en chihuahua, säger Hans.

– Kungafamiljen har en viss påverkan, så det är kan leda till att fler vill ha cavapoos. Och det kan vi tycka är olyckligt. De här uppfödarna inga formella krav på sig, som våra uppfödare har.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Så mycket betalade Victoria för hundvalpen: “Det är väldigt mycket””

 1. Inabeaglepack.dk skriver: 8 maj, 2020

  Det var dæleme dyrt for en “uægte” hund – Jeg bliver bare så rasende når når sådanne blandinger opstår. Køb dog en race hund og støt opdrætterne. Selv ville jeg aldrig vælge andet en en hund med stamtavle – så man ved hvad man får. Husk også på alle de sygdomme cavalieren har!! For ikke at tale om de to meget forskellige racer pudlen og cavalieren er – grr


 2. Ninnie skriver: 8 maj, 2020

  Bra kommentar Hans Rosenberg, har väntat på SKKs uttalade!


 3. Jennie skriver: 8 maj, 2020

  Men allvarligt, alla s.k. renrasiga hundar inom intresseföreningen Svenska Kennelklubben är ju blandningar innan de “godkänns”. Ja, SKK är ingen myndighet!!! Det finns väldigt många som föder upp hundar utanför SKK med bättre kunskap och förståelse för genetiska faktorer än många “seriösa” inom den föreningen. Låt Rio och familjen njuta av livet tillsammans….


 4. josefin skriver: 8 maj, 2020

  kunde inte KP hitta nàgon dyrare variant, sà hon kunde stötta konsumtionen? Nàja ,det finns säker designerhundgodis hon kan köpa, 10 000 SEK/kg . mumsfilibabba sa rio


 5. ancibergfeldt skriver: 8 maj, 2020

  Alla människor gör ett val, ibland
  fel ibland rätt.

  Vad ska vi göra åt saken?


 6. ancibergfeldt skriver: 8 maj, 2020

  Kan man köpa en båt för 4 milj ,
  Så är väl 30000 ingenting.


 7. Eva W skriver: 9 maj, 2020

  Gissningar – av en representant från Svenska Kennelklubben! Klart att de vill att folk bara ska köpa rashundar. Jag har en gång fått en kennel stängd pga vanvård så det är verkligen ingen garanti för att uppfödare är ok bara för att de är medlemmar i Kennelklubben. Det tycks inte finnas någon kontroll av uppfödarna.
  Otroligt vad infekterad och låg den här debatten blev – låt Victoria och hennes familj vara ifred.


 8. Claes Denbratt skriver: 9 maj, 2020

  Va då för dyrt .Gillar man en hund så skall väl inte priset avgöra .tänk också hur mycket det betyder för familjen. ❤🇸🇪❤🇸🇪❤🇸🇪


 9. Obs skriver: 9 maj, 2020

  Men vad är 30 000 kronor för en familj, som blir bjudna på allt av staten. Hoppas att Daniel håller sig frisk medan Victoria roar sig med hunden.


 10. charlotte skriver: 10 maj, 2020

  Det är sorgligt att isolering och frustration ska leda fram till hat och elakheter mot vår kungafamilj. Man gör rubriker av ingenting och folk hakar på.


  1. josefin skriver: 11 maj, 2020

   Nu min kära charlotte fàr Du ta o lära Dig vad ordet hat betyder: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hat

   varsàgod. sedan slutar vi tala om “hat” i tid och otid o lär oss tex ordet ogillande. En rik vokabulär är ett tecken pà god bildning.


  2. charlotte skriver: 11 maj, 2020

   josefin,
   Hela detta kommentarsfält går ju ut på att skriva ner kungafamiljen och du är ju ytterst flitig. Om man som du önskar republik är det ju just hat du visar mot något som fungerar alldeles utmärkt. Jag som monarkist måste få reagera adekvat. Hur kunde dessa frågeställningar komma upp överhuvudtaget för att Victoria med familj skaffat en liten hundvalp? Patetiskt!


  3. josefin skriver: 11 maj, 2020

   kära charlotte, tack för ditt humoristiska inlägg eftersom det är Du som leder kommentarsfältet med “hat och elakhet”samt för att du hitte-pàdefinierar huruvida jag är republikan eller inte. Det jag tidigare sagt gäller; jag ogillar snyltare oavsett efternamn. Bidragssubventionerad lyxkonsumtion ( lyxbilar, lyxkläder, lyxhundar….) se, det gillar jag inte.


 11. Eva M skriver: 10 maj, 2020

  Charlotte ja du har rätt. Det finns allvarligare saker. 💐


 12. Susanne Blomgren skriver: 10 maj, 2020

  En icke ras hund är betydligt billigare än rashundar. Så så mycket kan inte hunden ha kostat. Tidningen borde väl ta reda på fakta innan ni skriver


  1. gneta skriver: 11 maj, 2020

   Nja, vissa blandraskombinationer har blivit väldigt populära och därmed ibland dyrare en rasrena hundar.


  2. Nirak skriver: 11 maj, 2020

   Det är väl bara att läsa annonser om dessa populära blandrashundar så förstår man att han nog inte är så långt ifrån sanningen.

   Riktiga “gatukorsningar” är inte lika dyra som renrashundar, men både inom renrasaveln och blandrasaveln gäller principen om utbud och efterfrågan. Det finns mycket få seriösa uppfödare som kan tänka sig att stöda buskavel och det gör att det är svårare att få tag på t.ex. en cockerpoo än en renrasig pudel eller c. spaniel, vilket gör att blandrasen cockerpoo därför blir dyrare än vad föräldraraserna är.


  3. josefin skriver: 11 maj, 2020

   Susanne, en “modehund”är dyrare än en icke mode-hund.


  4. Wadyr skriver: 11 maj, 2020

   Susanne; fast nu är det ju så att min mamma ville ha en labradoodle. Men den var fördyr så de skaffade en Lagotto istället… för blandrashundar av den nya modellen är dyrare än renrasiga.


 13. Wadyr skriver: 11 maj, 2020

  Men det var ett himla gnäll… har folk inget annat för sig än att hitta fel hos offentliga personer? Prins Daniel är allergiker, Victoria är uppvuxen med kingcharleskavalierer… De har gott om pengar och vill skaffa sig en hund… Jag har absolut inga problem med deras val av hund så länge den är född i Sverige…vilket det inte sägs nånstans… men kolla på lilla knyttet! Unna barnen denna lilla ulltott, han är ju sååå söt. Och barnen behöver lära sig att socialisera med djur. Jag kan iaf unna kronprinsessfamiljen den lycka och glädje en hund ger utan minsta avundsjuka….


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar