Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Så mycket betalade Victoria för hundvalpen: "Det är väldigt mycket"

08 maj, 2020, 17:00 
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria har köpt en hund – en bedårande valp.Men den nya familjemedlemmen var ingen billig historia.
Annons
Här är kungafamiljens bästa vänner!Brand logo
Här är kungafamiljens bästa vänner!

Förra veckan kunde Svensk Damtidning avslöja att kronprinsessfamiljen fått en ny medlem: hundvalpen Rio. Och det rör sig om en riktig sötnos.

Det kunde vi se när Rio fick göra debut på kungahusets officiella Instagram-konto.

Kronprinsessan Victoria: Så mycket kostade hennes hund

Kronprinsessan Victoria
Victoria visar stolt upp Rio.

Rio är en cavapoo, alltså en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Enligt Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben har kroprinsessan Victoria och prins Daniel valt en riktig modehund.

– Intresset för cavapoos ökat och med det har också priserna stigit. Priset på marknaden för en sådan här hund ligger på mellan 30 000 och 40 000 kronor, säger Hans.

Annons

– Det är väldigt mycket. En vanlig rashund ligger ju på mellan 15 000 och 20 000 kronor. Men det finns en efterfrågan på den här sortens hundar.

Hans berättar att blandrashundarnas popularitet delvis beror på falska uppgifter.

– Man tror att de här hundarna är friskare och allergifria. Men det finns inga belägg i forskningen för detta, säger han.

Victoria köpte en cavapoo

På kort tid har Rio blivit Sveriges mest profilerade cavapoo-valp. Och kronprinsessans val av hund kan påverka andra, tror Hans.

– Förr i tiden när Lassie-filmerna kom ville alla ha collies. Sedan blev dalmatinerna populära i och med Disney-filmen. Och på 2000-talet hade vi Paris Hilton och hennes chihuahua. Då ville alla ha en chihuahua, säger Hans.

– Kungafamiljen har en viss påverkan, så det är kan leda till att fler vill ha cavapoos. Och det kan vi tycka är olyckligt. De här uppfödarna inga formella krav på sig, som våra uppfödare har.

Annons