Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så mycket kostade Harrys och Meghans renovering

26 jun, 2019, 08:00 
AvEmma Sanderberg
Efter en utdragen renovering av Frogmore Cottage står äntligen Harrys och Meghans boende färdigt. Nu har Buckingham Palace släppt vad kostnaderna för britterna landar på.
Annons

Drottning Elizabeth gav Frogmore Cottage i gåva till Harry och Meghan. Paret bestämde sig direkt för att det var i det huset som deras gemensamma liv skulle börja. Frogmore Cottage ligger 45 minuter från centrala London och i direkt anslutning till boendet ligger även Frogmore House, där prins Harry och Meghan hade sin bröllopsfest. Platsen har varit viktig för den kungliga familjen i flera generationer och Frogmore Cottage byggdes 1801.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Harry och Meghan

Innan Meghan och Harry kunde flytta in var huset i behov av en omfattande renovering. Frogmore Cottage har tio rum och var, när renoveringen började, uppdelat i fem delar där tidigare slottspersonal har bott. Lyxrenoveringen drog ut på tiden men i april kunde Harry och Meghan officiellt flytta ut från Kensington Palace och in i drömboendet.

Annons
 Renoveringen var fortfarande i full gång fortfarande i mars i år.
Renoveringen var fortfarande i full gång fortfarande i mars i år.

Husets ålder påverkade renoveringen

Runt Frogmore Cottage finns det 35 hektar mark som Harry och Meghan har till sitt förfogande. Efter renoveringen var klar invändigt började paret fräscha upp utomhus. Både husen och trädgårdarna fick sig en renovering och det ska ha installerats extra belysning runt tomten. En källa till People berättar att husets höga ålder påverkade renoveringen markant. Bland annat behövdes bjälkar i taket och elektricitet bytas ut eftersom de inte längre fungerade som de skulle.

Annons
Frogmore Cottage
Frogmore Cottage.

Britterna har stått för en del av kostnaden för renoveringen genom apanaget och nu har Buckingham Palace släppt vad slutsumman landar på.

Renoveringen landar på en kostnad av 3 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 28 miljoner svenska kronor. Men alla “rörliga objekt” både inomhus och utomhus ska ha betalats av Harry och Meghan själva. Med rörliga objekt menas exempelvis möbler, gardiner, lampor och liknande.

Foto TT

Annons