Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så och då startar kungafamiljen nya året

02 jan, 2019, 20:00 
Margareta
Jul, nyår och en 75-årsdag. Kungafamiljen har haft en lång och händelserik ledighet. Men nu drar det igång, även för dem!
Annons

Mjukstarter är alltid de skönaste efter en julledighet. Och kungafamiljens start på det nya jobbåret blir relativt lugn.

Den 10 januari ska kung Carl Gustaf och drottning Silvia träffa  Sofi Lerström, teaterchef för Drottningholms Slottsteater. Ofta sker dessa möten över en lunch eller en kopp kaffe, och just denna träff sker dessutom i kungaparets hem på Drottningholms slott, ett rejält stenkast från Drottningholms Slottsteater.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Därefter finns några få ytterligare punkter i den kungliga kalendern, lång från allt är ännu tillagt. Och när vi tittar på de punkter som just nu är officiella ser året ut som det brukar, familjen tar vi där de avslutade. Prins Daniel kommer att fortsätta besöka diverse företag och skolor. Bland andra Atlas Copco i Nacka strax utanför Stockholm (i närheten av Sickla köpkvarter där prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har setts tidigare år.) Den 29 januari återvänder han till Nacka. Då tillsammans med kronprinsessan Victoria för ett besök på Stora Ensos innovationscenter. Prins Daniel blir också den som representerar kungafamiljen under årets Idrottsgala under slutet av januari, ett uppdrag som han och prins Carl Philip har delat på genom åren.

Kronprinsessan Victoria har flera uppdrag under 2019.
Kronprinsessan Victoria har flera uppdrag under 2019.

Kronprinsessan Victoria å sin sida har några längre resor inom Sverige inplanerade. Den 13 januari startar hennes schema och då tar sig hon och kungen upp till Sälen för att närvara vid den årliga rikskonferens som Folk och Försvar anordnar. Därefter, den 16 januari, bär det av till sydligare breddgrader. Då besöker kronprinsessan Helsingborg, och som så många gånger tidigare går besöket i klimatkampens tecken. Helsingborg stad kommer att visa och berätta om hur de arbetar långsiktigt med hållbarhet, miljö och klimatomställning.

Annons

Tomt i kalendern 2019

Än är inte några av prinsessan Sofias programpunkter inskrivna i kalendern, som i skrivande stund endast stäcker sig fram till 1 februari. Inte heller drottning Silvia har fler programpunkter än det mötet som är planerat till den 10 januari. Men prins Carl Philip då? Hittills vet vi bara att han arbetar i slutet av januari. Då ska han, precis som tidigare år, flyga ner till franska Lyon för att närvara vid den stora matlagningstävlingen Bocuse d’Or. Även i år får alltså de svenska kockarna en kunglig hejarklack!

Läs mer

Bilderna på Silvia – från alla världens hörn

Foto TT

Annons