Starka känslorna på Öland – efter Victorias och Daniels lyxköp: "Kan inte beskriva i ord"

06 jul, 2021, 18:00 
AvIndra Nordemar
Kronprinsessparet har köpt ny sommarbostad i Värmdö Kommun. Men somrarna väntas de ändå fira på Solliden.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har köpt tomt i Värmdö som ska bli familjens semesterparadis. Men somrarna spenderas i vanliga fall på Solliden. Så vad innebär lyxköpet för Öland?

Annons
Kungafamiljens ALLA hem!
Kungafamiljens ALLA hem!

För ett par veckor sedan avslöjade Nacka Värmdö-posten att kronprinsessan Victoria och prins Daniel har investerat i ett semesterboende i Värmdö kommun.

Hus ska rivas och nya ska byggas, därför lär det ta ett tag innan den idylliska drömmen är klar. Men i framtiden är tanken att kronprinsessparet med barnen Estelle och Oscar ska spendera helger och lov i sommarparadiset.

Men hur blir det då med Solliden?

Kungafamiljens residens på Solliden

Recept.se Nyhetsbrev

Sollidens slott har en lång historia. Det stod klart redan 1906 och har sedan gått i arv. Numera spenderar hela kungafamiljen varje sommar på Solliden i Borgholm kommun på Öland.

Därför kan man undra om Victoria och Daniel nu kommer välja att spendera somrarna i Värmdö i stället. Men Borgholms kommunalråd, Ylko Corkovic, är övertygad om att så inte blir fallet.

– Det finns en lång tradition och historia med kunglig närvaro på Borgholm. Bland annat firar vi Victoria varje år den 14 juli, och det är en stor händelse i hela regionen. Så Värmdö kommer inte konkurrera med det vi har, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag vet hur mycket de älskar att vara här och jag är övertygad om att de kommer vistas här oförändrat.

Borgholms stora tacksamhet för kungafamiljen

Solliden är mycket mer än en kunglig residens för Borgholm. Där hålls olika evenemang som lockar människor från hela landet varje sommar.

– Vi är stolta att vi har kungafamiljen och kronprinsessparet här. Det stärker vårt varumärke oerhört mycket. Och de är alltid väldigt tillmötesgående och ställer upp för oss. De känns som en del av oss, säger Ylko.

– Jag kan inte beskriva i ord hur mycket kungafamiljens närvaro betyder för oss, och jag är övertygad om att det är ömsesidigt.

Foto: Carolina Byrmo / Svensk Damtidning, TT

Annons