Så räddade drottning Silvia sin relation med Madeleine

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine
Har coronakrisen blivit räddningen för drottning Silvias relation med prinsessan Madeleine? För Aftonbladet berättar hon att de hunnit umgås – för första gången på länge.
Annons

800 mil. Så långt är det mellan drottning Silvia och hennes yngsta dotter. De har inte träffats sedan i somras, när prinsessan Madeleine och hennes familj lämnade Solliden och åkte hem till Florida. Och hoppet om att de ska kunna ses i sommar är inte stort.

Annons
Chris O’Neill och prinsessan Madeleine.
Mycket osäkert om det blir någon Sverigesommar för Madeleine och Chris i år.

Men mitt i sin två månader långa hemmaisolering har drottning Silvia ändå hittat sätt att umgås med prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, snart 5, och 2-åriga prinsessan Adrienne, en liten Silvia-kopia med sitt lockiga hår och sina mörka färger.

Annons

Drottning Silvia: ”Så träffar jag barnbarnen”

– Vi håller kontakten via Skype och Facetime. Det är fantastiska hjälpmedel. Och jag har aldrig haft så mycket tid som nu att skriva till barnen eller släkten, och skicka små filmer som alla ju gör nu. Vissa tokiga, men roliga! säger drottningen till Aftonbladets Britt Peruzzi som intervjuat henne på Stenhammar, via länk.

– Det är inte samma sak som att ses men så härligt lätt, egentligen. Även om till exempel prinsessan Madeleine är i Miami, så kan vi plötsligt se våra barnbarn cykla eller bada. Det är en härlig känsla!

Prinsessan Madeleine Chris O
Prinsessan Madeleine och hennes familj hemma i Miami. ”Någon kanske har sett hela vår familj vinka till varandra?” säger drottningen.
Annons

Så där sitter drottningen framför datorn på slottet Stenhammar utanför Flen. Medan prinsessan Madeleine skypar i mobilen från det hårt coronadrabbade Florida, hemma i sitt 600 kvadratmeter stora hus, eller kanske vid poolen på terrassen, medan barnen stojar runt och hojtar ”Mormor!”.

Silvia
Drottningen i videomöte på Stenhammars slott.

Inte är det väl som att träffas i levande livet. Men ändå bra! Eller som drottningen uttrycker saken:

– Det gäller att tänka nytt och vara påhittig!

Annons

Foto: TT, Instagram.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Så räddade drottning Silvia sin relation med Madeleine”

 1. Anna skriver: 7 maj, 2020

  Jag vänjer mig aldrig vid hur de pratar om sina familjemedlemmar med titel…kallar Silvia sin make för `kungen` vid frukostbordet också….? Eller rent av `Ers majestät`? Duar de ens varandra inom familjen? Vad kallar Daniel och Sofia svärföräldrarna?


  1. Bror skriver: 8 maj, 2020

   Den sista som strikt höll på formerna i det svenska kungahuset var nog drottning Victoria.
   Det sägs, att hon alltid reste sig i vördnad inför majestätet och maken, när Gustaf V kom inklivande i salongen på långa ben.


  2. Bror skriver: 8 maj, 2020

   PS
   När Munthe trädde in i samma salong, intog drottningen däremot en helt annan ställning.


 2. josefin skriver: 8 maj, 2020

  PM var hemma vid Nobel om jag inte minns helt fel.
  Anna, jag hàller med, de släpper aldrig pà titulerandet. Undrar om de tycker det är viktigt att titulera sin omvärld, de som förtjänat sina titlar genom förkovran o arbete – säger de Goddag goddag Dr Si, Godafton Advokaten Sà, eller ár det bara “det viktiga arbetet för Sverige”, dvs de själva, som ska tituleras?


  1. Christina skriver: 8 maj, 2020

   Intressant fråga! Man får hoppas att Victoria och Daniel duar varandra privat…!
   Skämt åsido är det lite löjligt att år 2020 hålla på med dessa titlar hit och dit. Men det är kanske ett sätt att klamra sig fast vid en tid som flytt, en tid då kungligheter faktiskt hade makt och inflytande…???


  2. Bror skriver: 8 maj, 2020

   Christina
   Påståendet om att kungligheter idag saknar, som du säger, makt och inflytande, är något som ofta anförs som skäl till att frågan om det nuvarande statsskickets vara eller inte vara har gjorts till en icke-fråga.
   Visst har kungligheter fortfarande makt och inflytande. Det är bara formerna för det som ändrats. Den här sajten är väl ett exempel så gott som något på det.


  3. Linda skriver: 8 maj, 2020

   Officiellt släpper de aldrig titlarna men privat verkar de kunna ha ganska barnsliga smeknamn som Oja, Lippi och Len och Chabo eller något liknande tror jag kungen kallades.


 3. ananas skriver: 8 maj, 2020

  Hinner man inte kontakta sin mor/dotter måste man nog vara väldigt upptagen!


 4. Kristina skriver: 8 maj, 2020

  Har det då varit något fel med deras relation?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar