Så räddade drottning Silvia sin relation med Madeleine

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine

Har coronakrisen blivit räddningen för drottning Silvias relation med prinsessan Madeleine? För Aftonbladet berättar hon att de hunnit umgås – för första gången på länge.

800 mil. Så långt är det mellan drottning Silvia och hennes yngsta dotter. De har inte träffats sedan i somras, när prinsessan Madeleine och hennes familj lämnade Solliden och åkte hem till Florida. Och hoppet om att de ska kunna ses i sommar är inte stort.

Chris O’Neill och prinsessan Madeleine.

Mycket osäkert om det blir någon Sverigesommar för Madeleine och Chris i år.

Men mitt i sin två månader långa hemmaisolering har drottning Silvia ändå hittat sätt att umgås med prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, snart 5, och 2-åriga prinsessan Adrienne, en liten Silvia-kopia med sitt lockiga hår och sina mörka färger.

Drottning Silvia: ”Så träffar jag barnbarnen”

– Vi håller kontakten via Skype och Facetime. Det är fantastiska hjälpmedel. Och jag har aldrig haft så mycket tid som nu att skriva till barnen eller släkten, och skicka små filmer som alla ju gör nu. Vissa tokiga, men roliga! säger drottningen till Aftonbladets Britt Peruzzi som intervjuat henne på Stenhammar, via länk.

– Det är inte samma sak som att ses men så härligt lätt, egentligen. Även om till exempel prinsessan Madeleine är i Miami, så kan vi plötsligt se våra barnbarn cykla eller bada. Det är en härlig känsla!

Prinsessan Madeleine Chris O'Neill Leonore Nicolas och Adrienne hemma i villan i Miami, Florida

Prinsessan Madeleine och hennes familj hemma i Miami. ”Någon kanske har sett hela vår familj vinka till varandra?” säger drottningen.

Så där sitter drottningen framför datorn på slottet Stenhammar utanför Flen. Medan prinsessan Madeleine skypar i mobilen från det hårt coronadrabbade Florida, hemma i sitt 600 kvadratmeter stora hus, eller kanske vid poolen på terrassen, medan barnen stojar runt och hojtar ”Mormor!”.

Silvia

Drottningen i videomöte på Stenhammars slott.

Inte är det väl som att träffas i levande livet. Men ändå bra! Eller som drottningen uttrycker saken:

– Det gäller att tänka nytt och vara påhittig!

Foto: TT, Instagram.