Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så ”råkade” svenska Cartier-diademet hamna i danska händer

07 mar, 2019, 18:30 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Bröllopet var årets största händelse. Klänningen var magnifik med ett flera meter långt släp och en slöja i vackraste spets som hölls på plats av Khedive of Egypt Cartier-tiaran, samma diadem som alla drottning Ingrids döttrar burit på sina bröllop. Hur gick det egentligen till när det drottning Ingrids Cartier-diadem hamnade i exdrottning Anne-Maries juvelskrin?
Annons
Margareta
Margrethe gifter sig
Margrethe gifte sig i Cartier-diademet med franske diplomaten, greve Henri de Laborde de Monpezat den 10 juni 1967.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Benedikte
Prinsessan Benedikte gifte sig i Cartier-diademet.
Prinsessan Anne-Marie
Annons
Prinsessan Benedikte
Annons
Alexia i Cartierdiademet

Här kan man verkligen se de vackra, briljanterade spiralerna. Cartier-diademet fästes på prinsessan Nathalies huvud genom att vira några testar av det blonda håret över skenan. Man kan tänka sig att det var ganska pilligt att få bort senare på bröllopsnatten.

Konstantin

Prinsessan Nathalie av Berleburg, Alexandras lillasyster, använde diademet när hon gifte sig med sin Alexander Johannsmann under en ceremoni i Bad Berleburg under lördagen. Bröllopsklänningen var en magnifik skapelse av den danske designern Henrik Hviid i ett elfenbensvitt sidentyg och organza. Toppen var i spets och slöjan tre meter lång, två meter bred med brudparets monogram handbroderat.

Annons

Den 9 juli 1999 gifte sig prinsessan Alexia av Grekland med arkitekten Carlos Morales Quintana. De flyttade sedan till Lanzarote, där de bor med de fyra barnen.

I över 55 år har Anne-Marie varit gift med sin barndomskärlek kung Konstantin II och de är fortfarande lyckliga tillsammans. Men livet har

inte alltid varit lätt för drottning Margrethes yngsta syster, som gav upp allt för att leva i landsflykt.

Prinsessan Alexandra av Berleburg är dotter till prinsessan Benedikte av Danmark och framlidne prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg. När hon gifte sig med greve  Jefferson-Friedrich Graf von Pfeil, som hon numera är skild i från, bar hon det vackra Cartierdiademet.

Annons

Den 18 september 1964 gifte sig Konstantine och Anne-Marie i Aten.

https://www.youtube.com/watch?v=Gl8R6iu4p-0

Andra delar i serien ”Adriennes kungliga juvelskrin”:

Annons