Så ser det ut: drottning Elizabeths officiella godkännande av bröllopet

Här får ni reda på alla hemligheter bakom symbolerna på drottning Elizabeths officiella bekräftelse på bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle.

Det brittiska kungahuset är fullt av traditioner och ceremonier av olika slag, så för att prins Harry ska få gifta sig med Meghan Markle måste drottning Elizabeth presentera sitt godkännande även på papper. Och i veckan visade hovet stolt upp detta vackra dokument – The Instrument of Consent – för omvärlden via deras sociala medier.

Så här såg det handskrivna och vackert målade dokumentet ut. Vid en närmare titt ser man att teckningen till vänster med en röd drake som är Wales heraldiska symbol som tillsammans med tre blommor från Storbritannien visar brudgummen, prins Harrys familjs, del av den kommande vigseln. Blommorna är en tistel, en ros samt treklövern, tre växtsymboler från olika delar av Storbritannien. De tre små snäckorna under draken symboliserar familjen Spencer, alltså Harrys mamma Dianas familj.

Läs mer: Långläsning! Så blev Harry och Meghan kära

Till höger ser vi den blivande bruden Meghan Markles del, med en ros för Amerika och vallmo för staten Kalifornien där Meghan en gång föddes.

Läs mer: Bröllopsyra för Harry och Meghan – nu rustas Windsor inför prinsbröllopet

Hela dokumentet är också signerat av drottningen själv och så finns även ett kungligt sigill, Great Seal of the Realm.

Foto: Stella Pictures