Så ser prins Charles ut nu – efter att ha testat positivt för coronaviruset

Prins Charles skymtade förbi på Instagram.

Prins Charles har testat positivt för coronaviruset.Nu har den första bilden på prinsen sedan smittan nått oss.

Coronaoron har slagit hårt mot Storbritannien. Alltfler invånare insjuknar och premiärministern Boris Johnson har vidtagit tuffa åtgärder för att få stopp på smittan.

Mitt i kaoset kom ett besked som skakade om hela landet. Prins Charles, drottning Elizabeths son och arvingen till den brittiska tronen, har testat positivt för coronaviruset.

“Han har visat prov på milda symptom men är annars vid god hälsa och har arbetat hemifrån de senaste dagarna, precis som vanligt”, stod det i ett uttalande från det brittiska kungahuset.

Coronaviruset: Så ser prins Charles ut efter smittan

Prins Charles skymtade förbi på Instagram.

Prins Charles skymtade förbi på Instagram.

Det var den brittiska sjukvården NHS i Aberdeenshire i Skottland som utförde coronatestet på Charles. Nu har 71-åringen och hans hustru Camilla isolerat sig i sitt hem Birkhall på slottet Balmorals ägor.

Men trots sjukdomen anstränger sig Charles för att hålla sig synlig. Han och Camilla håller liv i Instagram-kontot Clarence House och lägger fortfarande upp bilder. Nu senast riktade de ett budskap av tacksamhet till Storbritanniens hårt pressade vårdpersonal – exempelvis läkarna och sjuksköterskorna i skotska Aberdeenshire som tog hand om Charles.

I inlägget får man se en skymt av Charles i karantänen – och visst ser han förhållandevis pigg ut?

Så skyddas drottning Elizabeth

När Charles insjuknade gick mångas tankar till hans mamma, drottning Elizabeth. Hon sitter själv isolerad på Windsor med en nerbantad personalstyrka omkring sig. Enligt det brittiska hovet har hon inte visat tecken på några symptom.

“Drottning mår fortfarande bra. Drottningen träffade senast prinsen av Wales som hastigast på morgonen den 12 mars och följer alla rekommendationer för sin hälsa”, skriver det brittiska hovet i ett uttalande.

 

LÄS OCKSÅ: Så är drottning Elizabeths liv i karantän