Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så ser Victorias blandrashund Rio ut i dag!

02 sep, 2020, 08:00 
Victorias hund Rio var vovven bakom vårens kungliga blandrasbråk. Nyfiken på hur han ser ut idag? Se de nya bilderna här!
Annons
Här är kungafamiljens bästa vänner!Brand logo
Här är kungafamiljens bästa vänner!

 

Köper man en rashund och följer konstens alla regler, det vill säga en kennel som fått tummen upp av Svenska Kennelklubben – då vet man hur hunden kommer att se ut när den blir stor. I alla fall på ett ungefär.

Men så är det aldrig med en blandrashund. Där kan ingen säga på förhand hur stor den kommer att bli eller hur pälsen kommer att att se ut. Och det är också därför som alla har varit extra nyfikna på kronprinsessfamiljens blandrashund Rio, som är en korsning mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Och nu har vi svaret: Det blev en vovve med tydlig pudellook!

Victorias hund cavapoon Rio
Rio charmade hela Hagaparken med sin klappvänliga päls och sina glada skutt.

Lilla Rio, som redan har hunnit bli sex månader gammal, ser just nu ut som en ovanligt lurvig dvärgpudel. Några spår av cavalier king charles är svårt att se. Och visst är han som hämtad ur någon barnbok? Liksom urtypen för en gullig hund. Helt enkelt en sån där hund som man vill gosa med direkt.

Annons
Prinsessan Estelle med sin hund Rio
Prinsessan Estelle (i mitten) med sina vänner. Alla ville klappa Rio.

Han verkade också vara i högform den här söndagseftermiddagen i Hagaparken. Han rusade runt tillsammans med prinsessan Estelle i andra änden av det svarta läderkopplet, och ingen kunde missa hans namn: Från halsbandet dinglade en liten namnskylt i form av ett hundben.

Prinsessan Estelle med sin hund Rio
Valpar kan vara intensiva, och Rio har fått span på något. Men lillmatte Estelle har koll.

Bråket om Victorias hund

Kronprinsessan Victorias hund Rio som valp
Rio som liten valp. Här var han nio veckor och hade precis flyttat in på Haga…
Victorias cavapoo Rio
…och så här ser han ut i dag.

Det är inte alltid lätt att vara kunglig, och en levande förebild – även privat. Det blev extra tydligt i den bitvis rätt hätska debatt som uppstod i våras när det stod klart att både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine valt att köpa varsin blandrashund. De allra argaste krävde att kungen skulle avgå, eller i alla fall lämna sin post som hedersordförande i Kennelklubben. Men Rio själv bryr sig inte om de där konflikterna, han rusar bara runt och har kul därhemma på Haga.

Kronprinsessan Victoria prinsessan Estellle hunden Rio prins Daniel Cristina Stenbeck Alexander Fitzgibbons Hagaparken
Victoria, Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle fick en fin eftermiddag i Hagaparken.

Foto: Martina Skowronska, TT.

Annons