Så ska drottning Silvia fira födelsedagen

så ska drottning silvia fira födelsedagen

Om bara några veckor ska drottningen blåsa ut 76 födelsedagsljus på den kungliga tårtan. Nu avslöjar hovet vad kungaparet gör på Silvias födelsedag!

76 år och vackrare än någonsin. Den 23 december fyller drottning Silvia år och, som vanligt, kan hon se fram emot ett firande med pompa och ståt. Nu vet vi hur hon och kungen kommer att inleda firandet! Hovet har just uppdaterat sin kalender och enligt den ska kungaparet bänka sig på Drottningholms slottsteater.

Silvia firar födelsedagen hemma på Drottningholm

Både kungen och drottningen värnar om traditioner och stämningsfulla konserter på Drottningholms slottsteater har de närvarat vid i flera år. När man tittar i slottsteaterns kalender ser man att uppsättningen Jul med Gustav III spelas under hela december men just den 23:e står ingenting inskrivet. Det betyder att kungaparet får en privat konsert, som inte går att boka för allmänheten. Stämningsfullt och intimt. Precis som Silvia vill ha det!

När konserten sedan är avslutad fortsätter firandet med den traditionsenliga familjemiddagen på Drottningholms slott. Kungen är extremt mån om att alla barn och barnbarn ska vara på plats för att hylla Silvia, som ju är familjens nav och stora stöttepelare. Madeleine och barnen kommer hem från Florida och kronprinsessfamiljen och prinsparet är förstås på plats.

drottning silvia nobelfesten 2018

Från Indien till Blå Hallen. Nästa vecka får vi återigen se Silvia i galaskrud. Men den 23 december kan hon pusta ut och njuta av sitt födelsedagsfirande.

Kungaparet har haft ett otroligt hektiskt schema den här hösten. Just nu är de på statsbesök i Indien och nästa vecka väntar årets kungliga fest – Nobelbanketten i Blå Hallen och kungens middag för alla pristagare.

Foto: TT