Så ska kungafamiljen fira midsommar

Kungafamiljen på sitt slott Solliden.

Kungafamiljen firar midsommar på Solliden – med en extra guldkant: kronprinsessan Victoria och prins Daniel har 10-årig bröllopsdag.

 

Det såg mörkt ut bra länge, men Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer räddar midsommaren – även för kungafamiljen: De firar traditionsenligt på Solliden, och för de av kungaparets barnbarn som är på plats blir det lekar och midsommarstång och annat kul.

Prins Oscar med morfar kungen.

Prins Oscar med morfar kungen.

Victoria och Daniel – så firar de bröllopsdagen

Men i år har kungafamiljens midsommarafton också en annan guldkant: Kronprinsessan Victorias och prins Daniel firar sin 10-åriga bröllopsdag just på Midsommarafton. Inget stort firande, både för att det inte är möjligt i år och av solidaritet med alla som tvingats ställa in sina festligheter på grund av coronan. Men ett firande med familjen blir det i alla fall. Det är ju även kungaparets bröllopsdag – de kan fira att de har varit gifta i 44 år.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria.

Kungafamiljen – det gör de i midsommar

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar att kungaparet kommer att tillbringa midsommarhelgen på Öland. Och att kungen och kronprinsessan nu åter kan träffas, utomhus och på två meters håll.

– Ja det stämmer. Kungaparet är på Öland under midsommar. Kronprinsessfamiljen kommer också att vara på Öland i sommar. Men de är noga med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Och vad innebär det i kungens och kronprinsessans fall?

– Att social distansering gäller.

Kungafamiljens sommarfotografering på Solliden.

De kan träffas, men bara ute och på håll.

Midsommaren innebär också starten på den kungliga semestern, det är tradition sedan länge. Varje år brukar det rulla ner en stor bil från slottet till Öland, lastad med allt det som behövs under sommarmånaderna.

Nu blir det ju en mycket annorlunda Sollidensommar i år, utan Victoriadagen i sin vanliga form. Men den kungliga ölandssemestern blir i alla fall av!

Kungen och drottningen framför Sollidens slott.

Snart sommarledighet för kungaparet.

Drottning Silvia framför ratten på en stor bil utanför Solliden.

Solliden är den enda platsen där man får se drottning Silvia köra bil!

Foto: TT.